Corespondență din Elveția. Noi informații despre starea Regelui Mihai

Dată publicare: 10-11-2017 17:11
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


În timp ce Regele Mihai este grav bolnav, tensiunile apărute intre succesorii la tron și fostul principe Nicolae au ajuns în presa internaţională de prestigiu.

"O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândra familie regală a României", scriu cu mâhnire jurnaliştii străini despre recentul scandal de la reşedinţa Regelui din Elveţia. Pe de altă parte, potrivit secretariatului Casei Regale, starea fostului Suveran ar fi stabilă.

La locuinţa regelui Mihai a fost vineri forfotă. Odată cu veştile privind uşoară ameliorare a stării Majestăţii sale în Aubonne a fost zărită şi principesa Margareta. Este pentru prima oară când fiica Regelui este văzută la reşedinţa Suveranului de la comunicatul de luni, care a dat fiori tuturor şi în care se scria că starea de sănătate a regelui s-a agravat.

Citește și: Presa străină, despre familia regală a României: “O ceartă lipsită de demnitate”

”Ultimele informaţii referitoare la starea de sănătate a Regelui sunt de acum 2 zile, când Familia Regală spunea că regele este în suferinţa. Din informaţiile pe care noi le avem, Regele este conştient, iar starea lui e stabilă”, transmite Cătălin Radu Tănase din Elveția.

După o noapte în care presa a primit informaţii contradictorii, dimineaţă au venit şi primele semne bune. Personalul medical compus din mai multe infirmiere s-a prezentat la reşedinţa din Aubonne.

”Pe de altă parte personalul casei Majestăţii sale îşi desfăşoară programul în mod normal. Oamenii intră şi ies şi fac cumpărături. Şi, fapt foarte important, personalul medical s-a prezentat la reşedinţa ca în orice zi obişnuită”.

O prezenţă permanentă la reşedinţa din Aubonne este secretara personală a regelui care îl informează despre ce se întâmplă în ţară şi îi alină suferinţa citindu-i.

În presa internaţională au apărut însă ecouri ale incidentului neplăcut dintre familia regală şi fostul principe Nicolae. "Trei generaţii ale familiei regale a României au fost implicate într-un scandal public, după ce un prinţ dezmoştenit a încercat să-şi vadă bunicul suferind, ceea ce a determinat-o pe mama tânărului să-l repudieze", comentează The Associated Press în materialul intitulat "O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândra familie regală a României". Materialul a fost preluat, între altele şi de prestigioasele cotidiene The Washington Post şi The New York Times.

Pe de altă parte, un consilier al Regelui Mihai, Michael Flaks, a anunţat că fostul şef de stat al României se află pe patul de moarte, fiind în „ultimele ore sau zile“ ale vieţii sale.

„Este destul de trist şi îngrijorător pentru că Majestatea Sa este într-o stare de sănătate precară de doi, trei ani. Însă, am înţeles că sunt ultimele ore sau zile în viaţă ale Majestăţii Sale, Regele”, spune Michael Flaks, consilierul Regelui Mihai, potrivit royalcentral.co.uk.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO