ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a omorât o şoferiţă începătoare o copilă de 11 ani şi pe străbunica ei, în Dolj

Ultima actualizare: 01-09-2021 19:38

Final brutal pentru o copilă de 11 ani şi străbunica ei. S-a întâmplat în Dolj, iar cele două ieşiseră în faţa casei şi stăteau pe un podeţ, când o şoferiţa care are carnet doar de o lună le-a spulberat cu maşina.

Potrivit martorilor femeia mergea în zig-zag şi părea că nu stăpâneşte maşina. Partea din față a maşinii care a provocat accidentul este făcută ţăndări - semn că şoferiţa circula cu viteză. Lângă vehicul sunt bucăţi de beton rupte din podeţul pe care stăteau fata de 11 ani şi străbunica ei.

Ea este Iasmina. Copila ucisă în accident. O fată pasionată de muzică populară despre care artiştii cu experienţă spuneau că are potenţial. Emana bucurie.

Viaţa i-a fost întreruptă brutal de şoferiţa de 30 de ani cu permis de conducere de nicio o lună.

Femeia - spun martorii - mergea cu maşina şerpuit şi s-a înfipt - fără să schiţeze niciun gest - în capul de pod pe care se aflau victimele. Pe străbunica Iasminei a luat-o pe capotă.

Apoi un stâlp rupt din gard în urma impactului a lovit-o mortal pe cea mică.

Viorel Dănănae, Martor: "A venit direct în noi. A dat în capul ăla al podişorului, după aia a dat în bondocii ăia. A prins fata şi pe bătrâna şi doar eu am scăpat. Dacă nu dădea în capul de pod ne omora pe toţi".

Aurica Dănănae, bunica Iasminei: "Când a venit cu viteza a venit și a luat poarta și a izbit-o pe fată și a aruncat-o colo".

Şoferiţa ar fi marturistit - după accident - că făcuse până la un cauciuc şi se grăbea să ajungă acasă. Poliţiştii bănuiesc însă că a încurcat frâna cu acceleraţia. Lipsa de experienţă la volan a jucat un factor important. Permisul de conducere îl obţinuse cu greu.

Marin Vijulie, rudă: "A dat a 7-a oară vă imaginaţi câtă îndemnare și pricepere. I-a amenințat pe astea când mi-oi lua eu maşina să vă feriți de pe drumul ăsta că eu circul și nu am eu treabă. Și uite se întâmplă".

Când s-a întâmplat nenorocirea, Iasmina era în vizită la rude. Peste câteva zile, urma să plece împreună cu sora ei mai mică la părinţi, în Anglia. Copilul - cu glas de înger, aşa cum îl descriu apropiaţii - urma să intre, acolo, în clasa a V-a.

Virgil Dănănae, bunicul Iasminei: "Ei au fost în Anglia, fetele au venit în vacanţa de 3 săptămâni, noi nu le-am văzut de aproape 2 ani cu pandemia și când au venit s-a întâmplat nenorocirea".

Părinţii Iasminei locuiesc de cinci ani în Anglia. Au revenit în ţară - după tragedie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO