Copil găsit mort la Paris, într-un avion din Coasta de Fildeș. De ce va fi demolat un cartier întreg


Ultimul update: Joi 16 Ianuarie 2020 13:31
Data publicarii: Joi 16 Ianuarie 2020 11:46
Categorie: Stiri actuale
boeing 777x

Autorităţile din Cote d'Ivoire au anunţat că vor demola un cartier popular învecinat cu aeroportul din Abidjan, după ce trupul unui copil a fost găsit în trenul de aterizare al unui avion, pe un aeroport din Paris, transmite AFP.

Moartea adolescentului Laurent Barthélémy Ani Guibahi a provocat emoţie în toată ţara, dar unii s-au arătat îngrijoraţi şi de măsurile de securitate în jurul aeroportului, într-o ţară aflată sub ameninţare jihadistă şi care a fost afectată de un atentat în martie 2016, soldat cu 19 morţi, în staţiunea Bassam, situată nu departe de aeroport.

Conform primelor elemente ale anchetei, băiatul de 14 ani a escaladat zidul aeroportului din Abidjan, apoi s-a agăţat de roţile avionului chiar înainte de decolarea acestuia cu destinaţia Paris, potrivit Agerpres.

Miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul autorităţii aviaţiei civile din Cote d'Ivoire, Sinaly Sinué, a anunţat luarea de măsuri pentru a se evita un nou incident de acest fel, urmând să fie creat 'un perimetru de securitate, o bandă de 200 metri' în jurul aeroportului.

'Nu este normal ca de zidul aeroportului să sprijine locuinţe', a subliniat el.

Cartierul Adjouffou, dens populat, unde trăiesc mai multe mii de persoane, este situat pe terenuri aparţinând statului şi adăposteşte numeroase locuinţe, magazine, şcoli şi chiar un colegiu.

'Din motive umanitare (...) deşi familiile s-au instalat ilegal (...) guvernul a decis să le dea timp', urmând ca expulzările să aibă loc în mai multe faze, a declarat Hamed Diomande, director de cabinet în Ministerul Transporturilor.

Astfel, începând de luni se va lucra cu buldozerele, păzite de forţe de ordine, la crearea unei benzi de 200 metri în jurul a două treimi din perimetru, în zonele cu densitate mai redusă şi într-o zonă de 50 de metri în centrul cartierului.

Zonele situate în cei 150 de metri rămaşi vor fi demolate în 45 de zile, la începutul lui martie.

Autorităţile nu au indicat numărul de persoane care vor fi expulzate, dar au menţionat că se află în studiu amplasamente pentru relocarea lor.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33