Copil de doi ani din Iasi, in stare grava la spital. Bunica i-a tratat arsurile de gradul 4 cu galbenus de ou


Ultimul update: Joi 12 Februarie 2015 00:02
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015 18:43
Categorie: Stiri actuale

Un copilas de doi ani din Iasi, lasat nesupravegheat, s-a oparit pe spate si pe abdomen cu apa clocotita si a ajuns in stare critica la spital.

Mai grav, bunica lui l-a tratat timp de doua zile, dupa o metoda babeasca. L-a uns cu ou si ranile s-au infectat. Abia cand a vazut ca bietul baietel nu se mai opreste din plans, femeia a chemat o ambulanta.

Copilul locuieste impreuna cu fratii sai, de 5 si 8 ani, la bunici, dupa ce parintii lor au plecat la munca in straintate. Matusa baietelului spune ca i-a scapat pe cei mici din ochi doar cateva minute. Atunci baietelul de doi ani a cazut in oala cu apa clocotita lasata pe jos. L-a gasit gemand de durere pe podeaua casei.

Cand a vazut nenorocirea, bunica nu a chemat ambulanta, desi copilul plangea, iar corpul ii era rana vie. L-a invelit intr-o patura, apoi a spart un ou si i-a uns arsurile cu galbenus.

Abia dupa doua zile de chinuri femeia a sunat la salvare.

"Prezenta o arsura de gradele 2, 3 si 4 pe 30% din suprafata corpului. Acesta a fost adus de bunica, care l-a tinut practic 36 de ore fara nici o ingrijire medicala la domiciliu", a spus dr. Lucian Cernahoschi, purtator de cuvant al Spitalului de Copii Sfanta Maria din Iasi.

Bunica a fost chemata, luni, in fata asistentilor sociali insa, nervoasa, nu a cooperat.

"Deci ea nu a chemat pe nimeni. Asa ceva nu se poate. Sa lasi tu un copil de 2 ani si 4 luni? Doamne fereste", a spus Viorica Matache, asistent social.

Asistentii sociali vor face o ancheta in familie si vor propune internarea celorlalti doi frati intr-un centru de plasament.

Starea baietelului este atat de grava, incat a fost transportat luni la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

VIDEO PROTVPLUS.RO