Copil de 11 ani prins la cerșit în parcare în timp ce familia îl urmărea dintr-un bolid de lux

Ultima actualizare: 10-07-2020 18:00
Familia copilului
Gazeta Valceana

Un copil de 11 ani a fost pus de părinți să cerșească în pacarea unui supermarket din Râmnicu Vâlcea, în timp ce familia îl urmărea din mașină.

Copilul a fost observat de un jandarm aflat în timpul liber, în seara de marţi, când care cerea bani de la clienţi, relatează Jurnalul Olteniei.

Pentru că magazinul este într-o zonă mai retrasă a oraşului, pe şoseaua de centură, aproape de ieşirea dinspre Sibiu, acesta și-a dat seama că băiatul nu era singur şi l-a urmărit.

În felul acesta, jandarmul a aflat că minorul a fost pus să cerşească de către familie, care-l supraveghea atent dintr-un bolid de lux, cu numere străine, aflat în aceeaşi parcare.

Jandarmul și-a chemat colegii în ajutor şi astfel tatăl a fost amendat şi riscă să piardă custodia copilului pentru că jandarmii au anunţat şi DGASPC Vâlcea de acest caz.

“Având în vedere ora destul de târzie și suspiciunea că băiețelul nu acționează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la fața locului.

După aproximativ 30 de minute de discuții purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băiețelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea cu alți membri din familie din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniți la cumpărături.

Tatăl copilului a fost sancționat de către jandarmi conform Legii 61/1991 și informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a transmis Jandarmeria Vâlcea într-un comunicat citat de Gazeta Vâlceană.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO