Asociaţie de protecţie a animalelor: Numărul animalelor abandonate a crescut dramatic în ultima vreme

Ultima actualizare: 10-07-2020 17:54

Numărul animalelor abandonate, câini şi pisici, a crescut dramatic în ultima vreme este semnalul de alarmă tras de o asociaţie de protecţie a animalelor din Sibiu.

Majoritatea sunt pui foarte mici, care nu rezistă pe străzi mai mult de câteva zile. spun voluntarii. Aceştia încearcă să-i salveze, însă nu toţi au această şansă. Mult mai simplu ar fi ca stăpânii să-şi sterilizeze animalele de companie, spun ei.

Aceşti pui de pisică sunt printre cei 40 de norocoşi, care au fost salvaţi în ultimele săptămâni de la o moarte sigură. Unii sunt în carantină, alţii sub tratament, iar cei mai puternici s-au însănătoşit deja şi aşteaptă ca cineva să-i adopte.

Georgina Pop, membru asociaţia Animal Life: "Nu găseşti atâtea familii pe cât poţi prelua, plus că vin şi căţei călcaţi de maşină şi au nevoie de îngrijiri şi este şi mai greu să le găseşti pentru fiecare un loc adecvat în care animalul respectiv să fie bine îngrijit".

Numărul puilor de câine abandonaţi la Sibiu în ultimele 3 săptămâni se apropie de 50.

Maria Cismaru, membru asociaţie: "Cei mai problematici sunt puiuţii abandonaţi la o zi pentru că pe aceia trebuie să-i îngrijim în mod special cu hrănire la două ore, nu beneficiază de laptele matern şi atunci şi imunitatea lor este mai scăzută”.Ț

Voluntarii povestesc că au găsit animalele pe străzi, la marginea pădurii sau chiar în tomberoanele de gunoi.

Unele sunt plasate temporar la oameni cu inima mare.

Asociaţia atrage atenţie ca legea îi obligă pe oameni să sterilizeze animalele fără pedigree. Mulţi ignoră reglementările şi preferă să arunce puii, imediat ce au venit pe lume.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO