Convorbire Basescu-Porosenco: Romania, ingrijorata de concentrarea ruseasca de la granita Ucrainei

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59
Traian Basescu

Basescu a avut o convorbire cu omologul ucrainean la telefon, Petro Porosenco, potrivit unui comunicat al Presedintiei, in care se precizeaza ca Romania este "ingrijorata de concentrarea unitatilor militare ruse la frontiera estica a Ucrainei".

"Domnul presedinte Petro Poroșenco i-a multumit domnului presedinte Traian Basescu pentru sprijinul constant acordat de Romania mai ales in aceasta perioada dificila pe care o traverseaza statul si poporul ucrainean. Totodata, presedintele Ucrainei, domnul Petro Porosenco, l-a informat pe domnul presedinte Traian Basescu despre operatiunea antiterorista desfasurata de trupele ucrainene in regiunile Donetk si Lugansk si despre transferul de armament greu si combatanti dinspre Federatia Rusa", potrivit comunicatului.

Basescu l-a felicitat pe Porosenco pentru "succesele obtinute de armata ucraineana in efortul de lichidare a teroristilor din estul tarii si a condamnat ferm atacul nejustificat cu rachete GRAD asupra trupelor si cetatenilor ucraineni".

"Romania este alaturi de Ucraina in efortul de stabilizare si combatere a separatismului. Romania intelege si sustine politic lupta armatei si a poporului ucrainean pentru integritatea teritoriala a tarii. Romania este ingrijorata de concentrarea unitatilor militare ruse la frontiera estica a Ucrainei si de alimentarea cu armament greu si combatanti a fortelor separatiste proruse din regiunile Donetk si Lugansk", se arata in comunicatul Presedintiei.

"Domnul presedinte Traian Basescu l-a asigurat pe presedintele Ucrainei, domnul Petro Porosenco, de faptul ca apreciaza restabilirea pacii si securitatii Ucrainei ca fiind un element de securitate nationala inclusiv pentru Romania. La final, domnul presedinte Traian Basescu i-a multumit domnului presedinte Petro Porosenco pentru informarea completa pe care i-a facut-o premergator Consiliului European de la Bruxelles din 16 iulie ", se mai arata in comunicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO