Confuzia Budapesta/Bucuresti a impiedicat un ministru din Jersey sa participle la un eveniment in Romania

Dată publicare: 08-07-2015 15:24
Dată actualizare: 11-07-2015 07:26


Budapesta

Un oficial din insula Jersey, Canalul Manecii, a pierdut momentul pentru care plecase in calatorie pe continent, si anume preluarea simbolurilor Cupei Mondiale de Dans de la actualii detinatori, pentru ca functionarul a confundat Bucurestiul cu Budapesta.

Jersey va gazdui in 2016 Cupa Mondiala de Dans, iar Constable Steve Pallett, ministru adjunct pentru dezvoltare economica si al departamentelor de planificare si mediu din cadrul Ministerului Sportului, trebuia sa primeasca un steag din partea organizatorilor concursului care a avut loc anul acesta la Bucuresti, intre 26 iunie si 4 iulie, gest simbolic pentru predarea organizarii Cupei Mondiale de Dans de anul viitor.

El trebuia sa tina un discurs la Bucuresti si sa primeasca steagul pentru organizarea editiei viitoare, in numele a aproape 3.000 de concurenti din 32 de tari, inclusiv Anglia, Irlanda de Nord si Tara Galilor, conform BBC.

Biletul de calatorie ii fusese rezervat de un salariat din cadrul departamentului Educatie, Sport si Cultura, iar un purtator de cuvant a declarat ca a fost vorba despre "o eroare umana". Ministrul a declarat ca a realizat abia inainte de atertizarea la Budapesta ca se indreptase spre un loc aflat la sute de kilometri distanta de destinatia sa, Bucuresti, si a calificat intamplarea drept cu adevarat dezamagitoare.

Oficialul si-a cerut scuze si a declarat ca regreta risipirea a 1.000 de lire sterline din banii contribuabililor. "Tot ce pot face este sa imi cer scuze pentru o eroare de scolar, ultimul lucru de care aveam nevoie era o excursie de o zi la Budapesta, dupa o saptamana de sustinere a Island Games", a spus oficialul din Jersey.

Pallett a fost puternic implicat in Island Games, un concurs polisportiv similar cu Jocurile Olimpice, care a avusese loc in Jersey cu o saptamana inainte.

Dance World Cup a mai fost gazduit de Marea Britanie in anul 2013, la Brighton.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO