Lua mita pentru avorturi ilegale. Cati bani le cerea fostul sef al Sectiei de Ginecologie din Campina pacientelor sale

Dată publicare: 08-07-2015 12:41
Dată actualizare: 11-07-2015 07:26


Fostul sef al Sectiei Obstetrica Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Campina, medicul Ion Nica, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.

Medicul este acuzat de luare de mita, primire de foloase necuvenite, provocarea ilegala a avortului si fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presa postat miercuri pe site-ul oficial al Ministerului Public, in perioada ianuarie - noiembrie 2013, Ion Nica, in calitate de sef al Sectiei Obstetrica Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Campina, a primit cu titlu de mita suma totala de 2.080 lei de la cinci paciente, pentru efectuarea unor acte specifice atributiilor de serviciu sau, dupa caz, pentru incalcarea atributiilor.

Concret, procurorii spun ca in cursul cercetarilor a fost depistata o pacienta a carei sarcina a fost intrerupta in mod ilegal, la implinirea a 16 saptamani, in conditiile in care, conform legii, operatiunea putea fi facuta pana la atingerea unei limite maxime de 14 saptamani.

De asemenea, Ion Nica a primit de la alte trei paciente suma totala de 650 lei, dupa efectuarea unor operatii de cezariana sau intreruperi de sarcina cu respectarea dispozitiilor legale, fara a conditiona in aceste trei situatii, in prealabil, prestarea actului medical de plata vreunei sume de bani.

“Pentru a justifica efectuarea avorturilor inculpatul a completat in fals fise de spitalizare cu date neconforme realitatii, fiind mentionata in mod invariabil luna a II-a de sarcina, in conditiile in care, in cazul a trei paciente, varsta reala avuta la momentul efectuarii avortului depasea acest prag”, se mai arata in comunicat.

Ion Nica mai este acuzat si ca le cerea unora dintre pacienti sa depuna banii pretinsi intr-o cutie din carton folosita sub pretextul strangerii de donatii pentru spital, acesta preluand banii depusi in acea cutie la finalul orelor de program.

Inculpatul si-a dat demisia in noiembrie 2013, astfel ca nu mai lucreaza in cadrul Spitalului Municipal Campina, precizeaza procurorii. Dosarul a fost inaintat spre solutionare Tribunalului Prahova.


VIDEO PROTVPLUS.RO