Confruntare în cazul Caracal. Motivul pentru care Gheorghe Dincă a fost scos din arest

Ultima actualizare: 11-12-2019 12:46
Gheorghe Dinca, Caracal
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a fost scos miercuri din arest şi dus la DIICOT, unde este posibil să fie confruntat cu Ştefan Risipiceanu, reţinut sub acuzaţia că a agresat-o sexual pe Luiza Melencu.

Avocatul Claudiu Lascoschi a declarat că Dincă ar fi de acord să fie confruntat cu Risipiceanu.

"Din ce am înţeles eu, acest Fane (Ştefan Risipiceanu - n.r.) urmează să fie audiat încă o dată şi, în funcţie de declaraţia pe care o va da, de recunoaştere sau nerecunoaştere, se va proceda sau nu la o confruntare. Dacă el va recunoaşte comiterea infracţiunii de care este acuzat ar fi inutilă o confruntare între cei doi. Gheorghe Dincă nu are nicio obiecţie pe acest aspect, doar Risipiceanu să vrea", a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Dincă se aşteaptă să fie trimis în judecată şi trebuie stabilit dacă el a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

"Aşteaptă să fie trimis în judecată. Astăzi, a fost puţin mai agitat faţă de data trecută, dar la el stările diferă de la o zi la alta. El va merge pe recunoaşterea faptei. (...) Rămâne să stabilească instanţa dacă este vinovat şi rămâne de văzut dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptelor", a precizat avocatul.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat marţi că rechizitoriul în dosarul crimelor de la Caracal se află "în fază avansată".

"Se lucrează la rechizitoriu. Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată, mi s-a spus. (...) La trimiterea în judecată, dosarul va fi prezentat instanţei şi, în procedura de cameră preliminară, reprezentanţii părţilor, avocaţii, pot să invoce orice consideră dânşii necesar, orice nemulţumire faţă de modul în care a fost instrumentat dosarul", a spus Licu, după ce a avut o întâlnire cu cei din conducerea DIICOT.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO