Serban Huidu, condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare

Dată publicare: 29-06-2012 09:41
Dată actualizare: 03-11-2012 09:33


Zi de vineri cu emotii pentru fostul realizator de televiziune Serban Huidu. Magistratii din Brasov l-au condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, dupa ce a provocat un accident rutier in care au murit trei persoane.

Judecatorii au tinut cont de faptul ca inculpatul si-a recunoscut fapta, a declarat ca o regreta si a colaborat cu autoritatile pe toata durata cercetarilor.

Rudele victimelor sunt revoltate si vor sa faca recurs.

Serban Huidu nu a venit la pronuntarea sentintei: doi ani si jumatete de inchisoare cu suspendare, plus doi ani de incercare, adica fara nicio fapta penala. Alfel risca sa ajunga dupa gratii.

Vaduva soferului de pe masina in care a intrat Serban Huidu a iesit cu lacrimi in ochi din sala de judecata.

Instanta a decis ca Serban Huidu isi poate recupera masina, care pana acum s-a aflat in custodia Politiei. Insa va ramane in continuare pieton. La un an de la ramanerea definitiva a acestei hotarari va avea voie sa dea examen, ca sa-si ia inapoi permisul.

Nici familia cuplului

Magda Draghici

si

Ioan Garbis

nu au venit la proces.

In ceea ce priveste latura civila a cauzei, aceasta a ramas in continuare pe rol. Urmasii celor trei victime au cerut daune materiale si morale de peste 800.000 de euro, pentru ca nicio promisiune de ajutor din partea lui Serban Huidu nu s-a concretizat pana acum.

Familiile victimelor si procurorii au zece zile la dispozitie ca sa inainteze recurs. Procesul prin care rudele cer despagubi morale va incepe in luna septembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO