Complexul bisericesc, cu baza de tratament si hotel, detinut de IPS Teodosie la Suceava, a fost inchis de pompieri


Ultimul update: Luni 16 Noiembrie 2015 07:04
Data publicarii: Vineri 13 Noiembrie 2015 21:39
Categorie: Stiri actuale
complexului monahal ''Acoperamantul Maicii Domnului'' din satul Gheorghiteni, comuna Dorna Arini

Baza de tratament balnear a Fundatiei ''Procopie si Elisabeta'' din cadrul complexului monahal ''Acoperamantul Maicii Domnului'' din satul Gheorghiteni, comuna Dorna Arini, a fost inchisa, vineri, de ISU Suceava.

Purtatorul de cuvant al ISU Suceava, Alin Galeata a declarat ca o echipa de control a ISU Suceava s-a deplasat, vineri dupa-amiaza, la asezamantul monahal pentru a verifica daca s-a conformat solicitarilor pompierilor de intrare in legalitate stipulate in procesul verbal de constatare din 12 februarie 2015.

Inspectorii ISU au constatat ca factorii responsabili din cadrul complexului nu s-au conformat, reguli elementare privind securitatea la incendiu nu sunt respectate, iar in aceste conditii s-a dispus suspendarea activitatii bazei de odihna si tratament, dar si a hotelului arondat. Este vorba de doua cladiri din lemn, fara cai de evacuare suficiente si fara sisteme de securitate care sa se declanseze in caz de incendiu.

In luna septembrie a acestui an, pompierii au intervenit la complexul monahal pentru a stinge un incendiu izbucnit la mai multe chilii, din cauza unor improvizatii la instalatia electrica.

Alin Galeata a precizat ca pana in prezent complexului de la Gheorghiteni i-au fost aplicate zece amenzi in valoare totala de 46.500 lei.

Manastirea ''Acoperamantul Maicii Domnului'' din Gheorghiteni este un asezamant monahal de maici, ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Asezamantul monahal a fost construit in satul natal al ierarhului, pe locul casei parintesti. Manastirea a fost sfintita pe 20 octombrie 2004 de catre Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului si PF Teoctist. Manastirea este subordonata administrativ Arhiepiscopiei Tomisului.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO