Sali inchise si un eveniment asteptat de zeci de mii de copii, amanat cateva luni. Ce nereguli au gasit inspectorii ISU


Ultimul update: Luni 16 Noiembrie 2015 07:04
Data publicarii: Vineri 13 Noiembrie 2015 18:16
Categorie: Stiri actuale

De teama dezastrelor, si mai nou din responsabilitate, organizatorii de spectacole iau in sfarsit masuri. Asa se face ca ''Turneul Papusilor Muppets'', la care sunt asteptati zeci de mii de copii din intreaga tara, a fost amanat cateva luni.

Motivul? Proprietarii salilor in care urmau sa aiba loc reprezentatiile nu au prezentat la timp avizele de la ISU. Iar la Sibiu, cea mai mare sala din oras a fost inchisa astazi, din cauza unor nereguli. Artistii straini invitati la ''Festivalul international de Jazz'', au fost nevoiti sa paraseasca scena.

La Sibiu, Casa de Cultura a Sindicatelor a fost inchisa chiar cu cateva ore inainte de Festivalul international de Jazz. Artistii au fost nevoiti sa paraseasca locul cu tot cu instrumente.

Silviu Scrob, organizator festival jazz: "Ma afecteaza foarte tare pentru ca eu vineri la 19 aveam programat primul concert in aceasta sala la casa de cultura.In lumina noilor ionformatii, dupa cum vedeti s-a incepout sigilarea salii… a trebuit intr-un termen foarte scurt sa cau5t alte spatii in care sa mut artistii

Inspectorii ISU au constat ca nu aveau aspersoare automate, ca lipseau senzorii de fum si caldura si ca sunt probleme la sistemul de ventilare.

Reporter: Va permiteti sa ajungeti la ultimele standade?
Marius Vingerzan, directorul casei de cultura:  Pai nu ne perimtem ca probabil vor fi costulri destul de mari, noi vom in ventaria firmele respective sa remedieze situarttia pentyru ca efectiv nu poate fi lasat inchisa casa de cultura.

Sala va ramane inchisa pana se vor remedia toate neajunsurile.

Ca sa fie evitate astfel de situatii, Turneul Muppets, programat in aceasta luna a fost amanat de comun acord cu managerul trupei.

Cristian Furdi, directorul firmei organizatoare: "Bineinteles ca agentul britanic, cu care lucram pentru acest turneu, ne-a pus intrebari referitoare la safety, care este una dintre principalele conditii in contractul cu un artist strain"

Romanii au fost nevoiti sa obtina in doua zile dovezi ferme ca salile de spectacol au toate avizele de singuranta. Numai una din 6 avea acte in regula.

Cristian Furdi, directorul firmei organizatoare: "Nu am primit in timp util toate avizele necesare, asa ca am ajuns la concluzia, impreuna cu agentul britanic ca ar fi mai bine sa amanam acest spectacol"

Spectacolele erau anuntate la Sala Palatului din Bucuresti, la Sala Sporturilor din Ploiesti, la Patinoarul din Brasov, la Casa de cultura a studentilor din Cluj si la sala sporturilor din oradea. Doar cei de la sala Bucuresti au trimis avizele. Reprezentantul casei de cultura Cluj sustine acum ca toate problemele au fost rezolvate.

Acum, fanii papusilor Muppets, trebuie sa astepte pana in martie 2016, ca sa-i vada pe Elmo, Big Bird sau Oscar.

VIDEO PROTVPLUS.RO