Comisia Europeană ia măsuri în cazul produselor cu dublu standard


Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Joi 19 Octombrie 2017 19:58
Categorie: Stiri actuale

Comisia Europeană ia măsuri, după ce au ieşit la iveală dovezi clare că anumite produse alimentare şi nu numai au o calitate mai slabă, în ţările din estul Europei.

 Aşadar, statele Uniunii Europene au la dispoziţie trei ani să întocmească un ghid, în care responsabilii să vină cu soluţii, menite să stopeze fenomenul.

Comisia Europeană a pus la dispoziţia „Centrului Comun de Cercetare” un milion de euro, pentru ca produsele de pe piaţă să fie verificate şi analizate.

Cmisarul european Vytenis ANDRIUKAITIS, responsabil pentru sănătate şi siguranţă alimentară: „Dublul standard de calitate sau calitatea mai slabă a produselor în anumite ţări poate afecta pe termen lung sănătatea populaţiei. Este timpul să impunem punerea în aplicare a unor instrumente legale, prin care să luptăm împotriva practicilor comerciale incorecte."

Dealtfel, campania Ştirilor Protv, „Standard pentru est" a demonstrat că există diferenţe clare de calitate, atât la alimente, cât şi la detergenţi sau la produsele de îngrijire corporală.

VIDEO PROTVPLUS.RO