Codul portocaliu de ploi a făcut prăpăd. O femeie este de negăsit de 24 de ore


Ultimul update: Duminica 19 Mai 2019 20:01
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2019 17:47
Categorie: Stiri actuale

Ploile vijelioase au lovit puternic, sâmbătă seară, nord-estul țării.

Județul Botoșani s-a aflat sub cod portocaliu, care din păcate, nu a trecut fără victime și distrugeri. O femeie este căutată și acum după ce, spun vecinii, a fost luată de viitură chiar din gospodărie.

A plouat abundent și în alte zone din Moldova, iar pentru zilele următoare au fost emise alte 2 coduri galbene de precipitaţii.

Plouă de câteva zile în multe zone din ţară, unde s-au produs şi inundaţii. Sâmbătă seară, după o vijelie în centrul oraşului Suceava, canalizările au cedat şi străzile s-au transformat în lacuri. În locaitatea Răcăciuni, din Bacău, a căzut grindina în cantităţi mari, iar în Negrileşti - Galaţi drumul a fost acoperit de viitura.

În judeţul Botoşani, pentru că nu se mai opresc ploile, apă n-a mai fost absorbită în pământ şi a luat-o la vale de pe versanţi. O viitură a luat o femeie de 69 de ani chiar din curtea ei, în momentul în care închidea animalele. Soţul era pe câmp, iar când s-a întors acasă nu a mai găsit-o. Pompierii au căutat-o în zadar.

"A venit apa mare… Valuri. Erau şi nişte nori negri. Pe drum era apă, în pârâu apa… Mare, mare! Nu am văzut aşa ceva niciodată”, a spus o femeie. 

"A luat şi plugul, semănătoarea. Tot a luat, ne-a curăţat", spune o localnică. 

Tot în judeţul Botoşani a fost emis ieri un mesaj Ro-Alert care îi avertiză pe oameni să nu se adăpostească sub copaci sau reţele electrice.

Meteorologii au emis pentru vestul ţării un cod galben de ploi abundente valabil până mâine dimineaţă. Iar de mâine ploile se mută în nordul, centrul şi sudul ţării cel puţin până marţi dimineaţa. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Dezastrul lăsat în urmă de codul portocaliu. O femeie a dispărut, luată de potop
Avertizare hidrologică cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi ploi torențiale și vijelii
VIDEO PROTVPLUS.RO