Cod roşu de inundaţii pentru râul Bistra și Arieș, în judeţele Caraş-Severin și Alba

Ultima actualizare: 26-12-2021 09:10
Inundatii in Romania
iStock

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râul Bistra (afluent al râului Timiş), în judeţul Caraş-Severin, valabilă până duminică, la ora 12:00, scrie Agerpres. 

Potrivit hidrologilor, "ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Bistra (afluent al râului Timiş), judeţul Caraş Severin".

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, precizează INHGA.

Cod roşu de inundaţii pentru râul Arieş, în judeţul Alba

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râul Bistra (afluent al râului Timiş), în judeţul Caraş-Severin, valabilă până duminică, la ora 09:00.

Potrivit hidrologilor, "ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş - bazin superior amonte S.H. Scărişoara, judeţul Alba.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, precizează INHGA.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO