Cod portocaliu de inundatii in judetul Timis, pana duminica seara. Ce avertizari au mai emis hidrologii

Ultima actualizare: 27-01-2015 07:04

Raul Barzava, pe sector aval de statia hidrometrica Gataia, respectiv in judetul Timis, se va afla pana duminica seara sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Citeste in aceasta stire si:

Cod galben de vijelii in sudul tarii, pana sambata seara

 

Avertizarea este valabila in intervalul sambata, ora 18.00 - duminica, ora 18.00. Hidrologii mai anunta ca raurile Bega Veche, Moravita, Poganis si afluentii mici de pe cursul mijlociu si inferior al Timisului, din judetele Caras-Severin si Timis, se afla, tot pana duminica la ora 18.00, sub cod galben.

O atentionare similara este mentinuta, pana duminica seara, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges.

Meteorologii au atentionat, vineri, ca pana duminica dimineata va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora.

Cod galben de vijelii in sudul tarii, pana sambata seara
Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de vijelii valabil pentru judetele Ilfov, Buzau, Ialomita, Teleorman, Dambovita, Arges si municipiul Bucuresti, pana sambata seara, la ora 20:00. In aceasta perioada, se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze ce la rafala vor atinge s depasi 55 km/h.

De asemenea, pana duminica, la ora 10:00, este in vigoare o informare meteorologica potrivit careia in toata tara se vor inregistra precipitatii. Acestea vor fi la început sub forma de ploaie, iar la munte, treptat, vor predomina ninsorile. In cursul noptii de sambata spre duminica, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania si pe spatii restranse in rest.

In Banat si Oltenia, cantitatile de precipitatii vor fi mai abundente si vor depasi local 15-20 l/mp si izolat, in zona deluroasa si montană aferentă, 30-40 l/mp. In Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari mai ales pe creste cu viteze ce vor depasi la rafala 70-80 km/h viscolind si spulberand zapada.

 

Temporar, intensificari ale vantului se vor semnala local in regiunile sudice si pe arii restranse in centru, cu viteze de 45-55 km/h si izolat peste 55-65 km/h.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO