Explozie violenta in Gorj. O batrana a fost ranita dupa ce a incercat sa aprinda focul la soba


Ultimul update: Marti 27 Ianuarie 2015 07:04
Data publicarii: Sambata 24 Ianuarie 2015 12:30
Categorie: Stiri actuale

O batrana de 84 de ani din Gorj si fiul sau de 62 de ani, imobilizat la pat de un handicap sever, au scapat cu viata ca prin minune dintr-o explozie produsa in casa in care locuiau.

Deflagratia a fost urmata de un incendiu insa, din fericire, vecinii le-au sarit in ajutor celor doi si i-au evacuat la timp.

Incidentul s-a petrecut in zori, la Balteni. Batrana a vrut sa aprinda soba cu gaze, dar i-a luat, se pare, prea mult timp din momentul in care a rotit butonul si pana cand a aprins bricheta, asa ca s-a format o acumulare periculoasa si a urmat deflagratia. Vecinii au auzit bubuitura si au iesit imediat din case, reusind sa-i evacueze pe cei doi.

"Cand intrai batrana era la usa si eu intrai dupa baiat in casa de-l scosai din fumul ala tot", a spus vecina salvatoare, Ileana Papuc.

Pana la sosirea echipajelor de interventie, localnicii au incercat sa mai salveze cate ceva din casa. Plecata de dimineata cu treaba la Rovinari, fiica batranei a venit si ea intr-un suflet acasa, alarmata de vestea exploziei.

"Soba nu era defecta, dar probabil dadu prea tare la gaze si cand sa aprinda cu bricheta si flacara iesi peste. Chiar a fost revizia recent, defectiuni nu erau", a spus Maria Stoflea.

"Acumulare de gaze intr-o soba de gaze, batrana cand a dat foc nu si a dat seama, a facut explozie soba si ea e arsa. De la soba a luat foc tavanul, care e din trestie, din astea, mai mult fum, a ars mocnit, fum mult, flacara nu a prea iesit asa", a spus un localnic.

Batrana s-a ales cu arsuri pe maini si fata si o ambulanta a transportat-o de urgenta la spital. "A fost preluata de un echipaj SAJ. In ceea ce priveste localizarea incendiului, acesta a fost localizat inainte de a se extinde la casa din imediata vecinatate", a spus Mihai Avramescu, ISU Gorj.

Pompierii au inceput ancheta pentru a stabili cu exactitate cauza producerii exploziei. Casa in care locuiau batrana si fiul ei a devenit de nelocuit, asa ca ei se vor muta la rude. Autoritatile promit ca-i vor ajuta cu reparatiile, cand vremea le va permite inceperea lucrarilor.

Tags: explozie, gaze, soba, gorj,

Romani raniti intr-o explozie la Roma. O italianca ar fi provocat intentionat deflagratia pentru a evita o executare silita
Explozie puternica intr-un bloc din Miercurea Ciuc. Zeci de persoane au fost evacuate
VIDEO PROTVPLUS.RO