CNCAV: Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene. GRAFIC
Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.
”Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”, indică datele Comitetului de Coordonare a Vaccinării, care prezintă şi mai multe grafice cu date comparative.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În prima imagine, graficele reprezintă incidenţa numărului de cazuri: diferenţa procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora, de fapt rata de creştere / scădere din două în două săptămâni.
În ceea ce priveşte semnificaţia culorilor atribuite diverselor state, bleu şi albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz şi roşu reprezintă creştere de până la 200% (roşu închis)
Graficele reprezintă evoluţia în dinamică a mediei ultimelor șapte zile a numărului de cazuri, normalizată la un milion de locuitori.
Creşterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK şi Olanda. În Europa a crescut incidenţa cazurilor de aproximativ trei, patru ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă.
Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID precizează că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19.
Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, se reduce considerabil riscul de deces.