Pretinsa clarvazatoare Ildiko Balmus, retinuta pentru inselaciune. Cum isi explica "puterile": "Eu vad prin culori organele"


Ultimul update: Luni 22 Iunie 2015 07:15
Data publicarii: Vineri 19 Iunie 2015 13:25
Categorie: Stiri actuale

O pretinsa clarvazatoare, care sustine ca are puteri paranormale, nu a putut sa prevada ca va ajunge in spatele gratiilor. Ildiko Balmuș si fata ei sunt acuzate de politisti, ca au inselat mai multi oameni, cu vindecari miraculoase.

Cele doua le-ar fi promis ca ii vindeca de afectiuni grave, prin tratament cu bio-energie, si le-ar fi cerut, de la 500 de lei pana la 120 de mii.

Ildiko Balmus are 47 de ani si pretinde ca are puteri miraculoase. Si-a capatat celebritatea acum cativa ani, cand a dat declaratii publice despre cum ar fi ajutat la prinderea unor criminali. Mai mult, a sustinut ea, pe vremea lui Ceausescu chiar Securitatea i-ar fi cerut ajutorul, iar americanii i-ar fi certificat puterile.

"Odata ce ajung la locul faptei, totul se deruleaza ca un film. Prima data imi dau seama ce grupa sanguina are faptasul, apoi ma iau dupa miros si ajung la usa criminalului", spunea Ildiko in 2010.

Ildiko a pretins ca are si puteri miraculoase, pentru a vindeca bolile, asa ca si-a oferit serviciile contracost, spun politistii. A reusit sa atraga multi oameni suferinzi care o cautau pentru tratamente.

"Eu le vad organele. Cine vine nu trebuie sa imi spuna, ca ma doare stomacul sau am ulcer. Eu le vad prin culori organele, pe sirea spinarii. De acolo pot sa imi dau seama daca e o tumora sau doamne fereste un chist sau orice afectiune, prin culori", mai adauga, in 2010, Ildiko.

Femeia se ferea sa ii aduca pe clienti la ea in casa, asa ca de fiecare data sedintele de tratament se desfasurau in locuintele acestora, spun politistii. In plus, era mereu insotita de o ruda care trebuia sa ii convinga pe oameni de puterile ei tamaduitoare.

Anchetatorii spun ca uneia dintre victime, o femeie paralizata, i-ar fi cerut bani si i-ar fi promis un unguent miraculos care o va face sa mearga.

Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: "Le cerea victimelor intre 500 de lei si 120 de mii de lei pentru tratamente."

Pana acum, opt persoane au depus plangere impotriva femeii si a fiicei sale, iar politistii au stabilit ca le-ar fi inselat cu 165 de mii de lei. Ildiko Balus si fata ei au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, sub acuzatia de inselaciune.

VIDEO PROTVPLUS.RO