O mama din Sibiu acuza medicii de neglijenta, dupa ce i-a murit bebelusul. "A murit un copil, nu un căţel. Vrem raspunsuri!"

Ultima actualizare: 22-06-2015 07:15

O tanara mama din Sibiu ii acuza pe doctorii de la Maternitatea Spitalului Judetean de indiferenta si nepasare, dupa ce i-a murit bebelusul, o fetita, la o zi dupa nastere, in luna aprilie.

Femeia este convinsa ca de vina pentru deces a fost faptul ca sarcina depasise termenul, dar, cu toate acestea, medicul care a urmarit-o nu a considerat ca pruncul este in pericol si nu a cerut cezariana de urgenta.

Autopsia a stabilit ca fetita a avut o boala de plamani congenitala, dar parintii nu inteleg de ce nu a fost depistata la timp.

Medicul care a urmarit sarcina femeii a stabilit ca 17 aprilie ar fi data aproximativa a nasterii. Dar, pentru ca travaliul nu s-a declansat de la sine, medicul a amanat internarea si i-a dat asigurari pacientei ca nu e nicio problema. A urmat o saptamana in care femeia a facut mai multe vizite la doctor si, in cele din urma, a fost internata. A nascut abia pe 26 aprilie, cu o intarziere de 9 zile.

Monica Bacel, mama copilului: "Domnul doctor Codru a spus ca e foarte putin lichid, doar trei picaturi, restul totul este verde. Ce putea fi verde, nu stiu."

Parintii habar n-au avut ca fetita venita pe lume era in suferinta. Au aflat abia a doua zi ca e in stare grava si ar trebui repede botezata.

Sorin Bacel, tatal bebelusului: "Nu doresc nimanui sa vada o manevra de resuscitare la un copil de o zi. Minune Dumnezeiasca, ca altfel nu pot sa o numesc, i-a pornit inimioara. A venit parintele, a botezat-o, iar in momentul in care i-a miruit ultimul piciorus, fetita mea s-a stins."

Antonia, asa cum a fost botezata in mare graba, s-a stins din cauza unei pneumopatii congenitale, ceea ce inseamna o boala de plamani. Desi au trecut aproape doua luni de atunci, nimeni nu le-a spus parintilor concret despre ce afectiune a fost vorba.

Sorin Bacel, tatal bebelusului: "Ni s-a comunicat ca daca vrem sa stim cauza trebuie sa depunem o cerere in scris."

Monica Bacel, mama copilului: "Am asteptat de mult timp sa vina bebelusul acesta, am ingrijit sarcina si vii si imi spui la sfarsit ca a murit? Parca a murit un catel... A murit un copil! Un copil asteptat, pe care noi il iubeam!"

Alexandra Petria, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu: "In momentul de fata, a fost inregistrata o plangere din partea parintilor repartizata spre solutionare Consiliului de Etica si Deontologie a spitalului."

Parintii au depus plangere si la Colegiul Medicilor si vor sa afle daca nu cumva afectiunea a fost cauzata de depasirea termenului sarcinii. Iar daca boala era intr-adevar congenitala, vor sa stie de ce nu a fost descoperita in timpul sarcinii, desi gravida a mers in mod regulat la control si a facut toate analizele cerute de medic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO