Cîțu, după incendiul de la Iași: “Am evitat o tragedie”. Orban spune că au dat bani pentru reparații

Dată publicare: 22-06-2021 21:27
Dată actualizare: 22-06-2021 21:48


incendiu Iași

Premierul Florin Cîțu și liderul PNL Ludovic Orban au reacționat, marți seara, în urma incendiul de la secția ATI a Spitalului de copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că la Iaşi s-a reuşit evitarea unei tragedii, întrucât nu există victime în urma incendiului de la Spitalul de Copii.

”Incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie realibitată în toamnă”, a afirmat premierul, precizând că nu se derula activitate în zona afectată.

”Am evitat o tragedie, este foarte bine. Nu avem victime, în primul rând. Incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie realibitată în toamnă. Au fost evacuate persoane doar preventiv, fumul nu a ajuns la nicio persoană”, a spus, marţi seară, la TVR 1, Florin Cîţu, citat de News.ro.

Premierul a precizat că momentan nu se cunoaşte cauza incendiului. La râdul său, Orban spune că au fost prevăzuți bani pentru reabilitarea spitalelor.

“Ştiţi foarte bine că încă din perioada guvernului nostru am prevăzut 50 de milioane de euro pentru refacerea tuturor circuitelor, instalaţiilor electrice în conformitate cu necesităţile de intervenţie stabilite ca urmare a controlului făcut de ISU şi Inspecţia Sanitară.

Spitalele trebuie să utilizeze aceşti bani pentru a moderniza, a aduce la standardele necesare toate aceste circuite care pot aduce risc de incendiu”, a zis Orban, citat de Bună Ziua Iași.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a mers la spital, marți seara. 

”Incendiul de la Spitalul de Copii Sfanta Maria a fost stins. Din fericire, niciun pacient şi niciun medic nu au fost răniţi. Sunt acum alături de echipa medicală şi oferim tot sprijinul instituţional pentru a evalua, împreună cu celelalte autorităţi, cauzele declanşării incendiului”, a transmis, marţi, Costel Alexe, citat de News.ro.

”Prioritatea zero este să ne asigurăm că nu există niciun pericol pentru pacienţii internaţi şi nici pentru echipa medical”, a mai spus Costel Alexe.

Sursa: Buna Ziua Iasi, News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO