Zeci de drumuri judetene, inchise."Avem probleme cu masinile de mare tonaj echipate necorespunzator"

Zapada, iarna

Circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe mai multe drumuri nationale, iar mai multe aeronave au decolat sau au aterizat pe Aeroportul Otopeni cu intarzieri. De asemenea, CFR a anuntat ca trenurile circula in conditii de iarna.

Aveti informatii despre starea drumurilor? Intrati pe canalul de TWITTER al Stirilor ProTV #drumuri si anuntati problemele intalnite in trafic!

Cronologia evenimentelor, miercuri, 12 decembrie 2012:

ora 20:12 Microbuzul cu 12 elevi, care ramasese inzapezit miercuri dupa-amiaza, intre padurea Tencanau si satul Marza din judetul Olt, a fost scos din zapada cu ajutorul unui tractor, copiii, care au stat mai mult de doua ore in autovehicul, ajungand acasa in stare buna, transmite corespondentul Mediafax.

Cei 12 elevi din localitatea doljeana Salcuta au stat mai mult de două ore in autovehicul, insa s-au putut incalzi intrucat microbuzul a avut suficient combustibil.

Citește și
zapada
Autostrada Arad-Timisoara, inchisa 48 de ore. Victor Ponta: "Luati contractele, reziliati. Afara!"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

ora 18:30 La sediul M.A.I a avut loc sedinta comandamentului de iarna.

"Avem probleme cu masinile de mare tonaj care nu sunt echipate corespunzator de iarna si raman blocate in zapada."

"La aceasta ora, avem probleme cu mai multe drumuri din sudul Olteniei si Moldova".

ora 17:00 Patru drumuri judetene si 13 drumuri comunale din judetul Suceava sunt inchise din cauza viscolului, iar restrictii de circulatie pentru autovehicule de tonaj greu au fost instituite pe E 85 intre Falticeni si Siret, pe DN 17 A intre Radauti si Ratos, si pe DN 29, Suceava-Botosani.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca sunt inchise din cauza viscolului drumurile judetene Ciprian Porumbescu - Dragoiesti, Plesesti - Vulturesti, Suceava - Berchisesti si Siret - Fratautii Noi, dar si 13 drumuri comunale.

ora 16:18 Traficul rutier pe DN 29 Dangeni-Mihalasen in judetul Botosani, precum si pe 23 de drumuri judetene, este inchis, miercuri, din cauza viscolului si a zapezii, in timp ce cursurile din scolile din noua localitati botosanene au fost suspendate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Speram ca peste noapte, inspre dimineata sa se opreasca viscolul sa putem actiona cu frezele si sa deblocam drumurile. Pana atunci, din cauza viscolului, actionam in zadar. Recomandam tututor cetatenilor sa nu paraseasca localitatile in care se afla, si sa nu iasa pe drumurile publice, oricare ar fi ele, pentru ca risca sa ramana in drum", a declarat, pentru MEDIAFAX directorul DJDP Botosani, Sorin Clim.

ora 15:40 Toate drumurile judetene din Iasi sunt blocate din cauza ninsorii si a viscolului puternic, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Marius Parciu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

"Toate drumurile judetene sunt blocate. Toate lamele cu sararite au fost retrase la baza. Au ramas pe drumuri doar 12 autogredere care vor ajuta la deblocarea masinilor ramase blocate si doar pentru a transporta persoanele aflate intr-o stare excepţionala", a declarat Marius Parciu.

ora 15:11 Un microbuz cu 12 copii din localitatea doljeana Salcuta a ramas inzapezit, marti dupa-amiaza, intre padurea Tencanau si satul Marza, din judetul Dolj, din cauza viscolului, transmite coerspondentul MEDIAFAX.

Tot din cauza viscolului, reprezentantii Prefecturii Dolj au luat decizia de a inchide, pentru traficul greu, rutele Craiova - Calafat si Craiova - Bailesti.

ora 15.00 Un microbuz scolar cu 20 de elevi, care ii transporta pe copii spre localitatea vasluiana Ghergheleu, a ramas blocat in zapada, pe un drum comunal. Autoritatile locale si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui au intervenit pentru ca masina sa ajunga la destinatie.

"In momentul de fata, ne aflam la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Ghergheleu si, pentru a inainta pe sosea, folosim un buldoexcavator pus la dispozitie de catre autoritatile din comuna Codaiesti. Cred ca in aproximativ o ora si jumatate vorm reusi sa ducem elevii acasa, la Ghergheleu", a declarat inspectorul sef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

ora 14.40 Doua ambulante aflate in misiune, care transportau pacienti spre spitale, au ramas inzapezite in judetul Dolj, pe portiuni de drum intre Craiova si Segarcea. Autoritatile judetene au apelat la Armata pentru a trimite in zonele respective o masina 6X6.

Una din ambulante este blocata in zona localitatii Padea si transporta doua paciente spre Spitalul din Segarcea, iar o alta ambulanta este blocata cu un pacient care trebuia sa faca dializa in zona localitatii Calopar.

Prefectul judetului Dolj a facut deja apel la sprijinul Armatei, care va trimite in zona o masina 6X6 si care, cu ajutorul utilajelor de dezapezire, sa elibereze mai repede masinile blocate in trafic.

De asemenea, un tir incarcat cu grau a derapat in dreptul localitatii doljene Cosoveni, traficul in zona fiind blocat, in urma incidentului nefiind inregistrate victime.

In continuare ramane inchis drumul 561 D, la care se adauga o portiune de drum din dreptul localitatii Segarcea. In judetul Dolj, nu mai ninge de seara trecuta, dar in zonele de camp dintre localitati este viscol.

ora 14.10 O masina cu mai multe persoane care ar fi trebuit sa ajunga la spital in Barlad pentru dializa a ramasa blocata in zapada, pe un drum national din sudul judetului Vaslui.

Masina care urmeaza sa ajunga la spital in Barlad cu patru persoane preluate din mai multe localitati din zona de sud-est a judetului a ramas blocata pe DN 24 A, in localitatea Ranzesti.

Dupa aproximativ o ora, autovehiculul a fost scos din nameti cu ajutorul unui tractor trimis in zona de Primaria Murgeni.

ora 14.05 O ambulanta solicitata la un schit din judetul Buzau pentru acordarea de ingrijiri medicale unui nou-nascut de doua saptamani a ramas inzapezita pe un drum greu accesibil. Pentru continuarea misiunii a fost solicitata interventia unui autovehicul cu senile.

Potrivit directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Buzau, Luana Zissu, solicitarea a venit din partea preotului de la Schitul Cetatuia, din judetul Buzau, cel care are nevoie de ingrijiri medicale fiind copilul acestuia, un nou-nascut de doua saptamani.

Sursa citata a precizat ca bebelusul tuseste si are nevoie de ingrijiri medicale de specialitate. Salvarea care a pornit spre locul indicat a ramas insa inzapezita in zona Manastirii Ciolanu, la circa cinci - sapte kikometri de locul in care se afla bebelusul.

Pentru ca autosanitara nu a mai putut fi miscata din loc s-a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta care a trimis deja in zona un autovehicul cu senile.

ora 13.55 Traficul este blocat pe un sens, in Defileul Jiului, judetul Hunedoara, dupa ce doua autotrenuri s-au ciocnit, fara a exista victime in urma accidentului.

Potrivit politistilor din Aninoasa, accidentul a avut loc la aproximativ doi kilometri de iesirea din municipiul Petrosani, in judetul Hunedoara, dupa ce doua autotrenuri s-au ciocnit, din cauza carosabilului acoperit de zapada si a nerespectarii distantei dintre autovehicule.

In urma accidentului traficul este blocat pe un sens.

Politistii mai spun ca tot in Defileul Jiului, la granita dintre judetele Gorj si Hunedoara, au avut loc, miercuri, doua caderi de zapada de pe versanti, insa zapada a fost inlaturata, iar traficul se desfasoara normal.

ora 13. 50 Traficul greu este restrictionat pe drumul european E 85, pe tronsonul Falticeni-Vama Siret, si pe DN 17 A, din cauza viscolului. Anuntul a fost facut de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a precizat ca pe celelalte drumuri din judet traficul se desfasoara ingreunat.

Totodata, drumul judetean DJ 291 A, Siret-Fratautii Noi, este inchis circulatiei, pe celelalte drumuri judetene si comunale traficul fiind deschis, dar dificil.

Prefectul a mai spus ca scola din satul Bainet a fost inchisa, cei 100 de prescolari si scolari care au venit de dimineata fiind trimisi acasa intrucat autoritatilor le-a fost teama ca din cauza viscolului nu vor mai avea posibilitatea sa se intoarca acasa.

ora 13:45 Corespondentul Stirilor ProTV, Lavinia Petrea, ne transmite ca mai multi soferi au derapat astazi pe A2 si au ajuns in sant.

ora 10.45 O ambulanta care transporta un pacient la spital a ramas inzapezita pe un drum judetean din Vaslui. In zona a fost trimis un utilaj de dezapezire astfel incat ambulanta sa isi poata continua drumul.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui, autosanitara a ramas blocata, in jurul orei 9.30, in padurea din zona Cretesti, dupa ce a preluat un pacient in varsta de 80 de ani din localitatea Oteleni. In urma solicitarilor prin statia ambulantei, un echipaj de dezapezire de la Societatea Lucrari Drumuri si Poduri Vaslui a trimis un utilaj in zona pentru a deszapezi drumul.

"Pacientul aflat in ambulanta sufera de o colica abdominala, fiind vorba despre o urgenta cod galben. Echipajul autosanitarei acorda primul ajutor bolnavului, astfel incat viata acestuia sa nu fie pusa in pericol", a declarat directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui, Ana Maria Ungureanu.

Tot in cursul diminetii de miercuri, o alta ambulanta a ramas inzapezita pe un drum judetean din comuna Bunesti Averesti, dupa ce a preluat un pacient in varsta de 70 de ani diagnosticat cu o dispnee severa. Autosanitara a fost scoasa din nameti dupa aproximativ 15 minute, cu ajutorul unui tractor.

ora 10:14 Noua persoane - turisti si muncitori forestieri - au ramas blocate in zona montana din judetul Valcea, din cauza zapezii, care pe alocuri depaseste doi metri inaltime. Cinci dintre ei au fost recuperati de catre salvamontisti.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Valcea, Mircea Lera, persoanele respective - turisti, lucratori forestieri si un localnic care are grija de o casa de vacanta - sunt blocate in zona cantonului Cheia, Varful Roman, Valea Calinesti si cabana Cozia, in conditiile in care toate caile de acces sunt blocate de zapada, care are peste doi metri inaltime in unele locuri.

ora 09.20 Aproape toate drumurile judetene din Bistrita-Nasaud sunt acoperite cu zapada, dupa ce toata noaptea a nins, si se intervine cu antiderapant doar in curbe si pante, pentru a face economie, in conditiile in care bugetul alocat de Consiliul Judetean pentru cele trei luni de iarna este redus.

Andrei Rusu, directorul SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, firma la care actionar unic este Consiliul Judetean si care se ocupa de deszapezirea drumurilor in Bistrita-Nasaud, a declarat, ca duminica si luni, in ziua alegerilor si a doua zi, s-au cheltuit 78.000 de lei pentru deszapezirea drumurilor judetene, suma fiind "enorma". El spune ca bugetul alocat de CJ pentru deszapezirea drumurilor judetene in cele trei luni de iarna este foarte mic si ca nu se va putea face fata cu acesti bani.

El a mai spus ca a luat decizia ca miercuri dimineata sa se arunce cu antiderapant pe drumurile judetene doar in curbe si in pante.

Grigore Vlad, inginer-sef la Sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, a declarat ca in ceea ce priveste drumurile nationale s-a actionat peste tot cu antiderapant. "Avem insa pana la 2 centimetri de zapada pe carosabil, pe DN 17 D, intre Beclenut si Salva si pe DN 17 C la Dealul Stefanitei. Actionam cu antiderapant, dar tot ninge”, a spus Grigore Vlad.

Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, cel mai consistent strat de zapada, de 43 de centimetri, este la Anies, la poalele Muntilor Rodnei, in timp ce la Piatra Fantanele stratul de zapada are 34 de centimetri, iar la Straja - 31 de centimetri.

 

ora 09.15 Mai multe aeronave au decolat sau au aterizat pe Aeroportul Otopeni cu intarzieri de aproximativ o ora, din cauza operatiunilor de degivrare. Nicio cursa nu a fost anulata din cauza vremii, a declarat purtatorul de cuvant al aeroportului, Valentin Iordache.

El a precizat ca o cursa de la Oradea nu a mai ajuns miercuri dimineata pe Aeroportul Otopeni intrucat aeronava care trebuia sa ajunga marti seara acolo a fost dirijata spre Timisoara, de unde va reveni in Bucuresti fara pasageri. Pasagerii de la Oradea vor fi adusi la Bucuresti cu o alta aeronava.

O cursa de la Iasi care urma sa ajunga in Capitala la ora 7.10 nu a mai decolat intrucat s-a constatat o defectiune la un senzor al aparatului de zbor. Pasagerii au fost coborati din aeronava si ar putea pleca spre Bucuresti cu urmatoarea cursa. Iordache a precizat ca se fac operatiuni de degivrare pe toate aeroporturile, acestea fiind motivul pentru care zborurile au intarzieri atat la decolare cat si la aterizare.

Jumatatea de sud a tarii si Moldova sunt pana miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol.

ora 09.00 Pe DN 2A, in Ialomita, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat si a blocat ambele sensuri, informeaza CNADNR.

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR), se circula ingreunat pe DN 59, in zona Moravita, si pe DN 59A, in zona Jimbolia, din judetul Timis. In Punctul de Trecere a Frontierei Moravita este restrictionat accesul autovehiculelor de peste 7,5 tone pana miercuri, la ora 12.00, din cauza ninsorilor abundente din Serbia.

In judetul Gorj se circula cu dificultate pe DN 66A, intre km 103-109, in zona Cerna Sat, din cauza unei avalanse. De asemenea, circulatia se desfasoara pe jumatate de cale pe DN 67D, intre localitatile Godeanu (Mehedinti) si Baile Herculane (Caras-Severin), unde este un strat de zapada de patru-cinci centimetri.

Pe DN 68A Lugoj (judetul Timis) - Sacamas (Hunedoara) traficul a fost restrictionat de marti seara pana miercuri la ora 10.00 pentru masinile de peste 7,5 tone. Circulatia a fost deviata pe ruta DN6 - DN69 - DN7, sau DN6 - A1 - DN7. Si pe DN 7A Brezoi - Voineasa (judetul Valcea) se circula pe jumatate de cale din cauza zapezii, care masoara doi-cinci centimetri.

Traficul rutier este inchis pe DN 2A Andresesti - Misleanu, in judetul Ialomita, dupa ce un autotren a derapat si a blocat ambele sensuri, potrivit CNADNR Centrul Infotrafic din Politia Romana a precizat ca in urma accidentului nu sunt victime.

Totodata, pe autostrazile A1, A2, A3 si pe zeci de drumuri nationale din toate judetele este zapada intre unu si cinci centimetri.

Reprezentantii CFR Calatori au anuntat ca trenurile pot avea intarzieri miercuri dimineata, circulatia feroviara desfasurandu-se in conditii de iarna.

Jumatatea de sud a tarii si Moldova este pana miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
CFR Calatori: Trenurile ar putea avea intarzieri miercuri dimineata, din cauza conditiilor meteo
CFR Calatori: Trenurile ar putea avea intarzieri miercuri dimineata, din cauza conditiilor meteo

CFR Calatori informeaza ca, in urma avertizarilor meteo de ninsori si vant puternic, trenurile de pasageri pot avea intarzieri in cursul diminetii de miercuri, circulatia feroviara desfasurandu-se in conditii de iarna.

Autostrada Arad-Timisoara, inchisa 48 de ore. Victor Ponta:
Autostrada Arad-Timisoara, inchisa 48 de ore. Victor Ponta: "Luati contractele, reziliati. Afara!"

Ninsorile din ultimele zile au creat probleme in mai multe zone din tara. Pentru ca iarna a reusit din nou sa ii surprinda pe cei care ar fi trebuit sa curete drumurile.

Cod galben de vant puternic in 7 judete. Meteorologii anunta -20 grade Celsius, joi, in Bucuresti
Cod galben de vant puternic in 7 judete. Meteorologii anunta -20 grade Celsius, joi, in Bucuresti

Cu inversunare, iarna a imbracat o mare parte din Romania in alb, punandu-i pe umeri greutatea unui strat considerabil de zapada. Meteorologii nu au vesti bune: temperaturile vor scadea azi pana la minus 26 de grade Celsius.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.