Trupul milionarului Costel Comana nu poate fi adus inca acasa. Ce s-a intamplat intre timp cu firma care l-a imbogatit

17-03-2015 18:15


Trupul milionarului roman Costel Comana, gasit mort intr-un avion care zbura spre Costa Rica, nu a fost adus deocamdata in tara pentru ca nu au fost incheiate toate formalitatile de repatriere.

Intre timp, Regiotrans, compania feroviara care l-a imbogatit pe Comana, nu mai are voie sa transporte pasageri. Autoritatile au descoperit defectiuni majore la trenuri si au oprit toate cursele.

Milionarul Costel Comană a fost gasit mort pe 26 februarie, in toaleta unui avion care zbura din Brazilia in Costa Rica, cu escala in Columbia.

Costel Comana era insotit de o femeie de 35 de ani. Potrivit politiei, milionarul a fost agitat si nervos in timpul zborului. La un moment dat a plecat la toaleta, dar nu s-a mai intors. Inainte de aterizarea pe aeroportul San Jose din Costa Rica, a fost gasit mort. Autoritatile ancheteaza o sinucidere.

Potrivit ministerului nostru de Externe, pe 13 martie, ambasada Romaniei din Mexic a eliberat cu ajutorul consului onorific din Costa Rica un pasaport mortuar necesar transportului funerar in Romania. Familia a angajat si o firma de pompe funebre in Costa Rica, pentru a incheia toate formalitatile de repatriere.

Intre timp, in Romania, firma care l-a facut milionar pe Costel Comana are probleme. Autoritatea Feroviara a decis in urma unui control sa-i retraga certificatul pentru transportul de pasageri.

Motivul, 29 dintre cele 180 de trenuri ar avea defectiuni grave, spune directorul AFER, Gelu Dae. Marti dimineata, calatorii, majoritatea navetisti, s-au trezit ca nu mai au cum sa ajunga la serviciu.

Mii de pasageri au fost afectati de anularea trenurilor. Regiotrans are peste de 40 de curse in toata tara si este unul dintre principalii concurenti ai CFR Calatori.

Costel Comana avea 53 de ani si se afla de un an in Brazilia unde se stabilise dupa o interventie chirurgicala la coloana.

Atat el, cat si partenerul sau de afaceri sunt cercetati de procurorii DNA pentru modul in care Regiotrans a primit subventii de la Ministerul Transporturilor.

Patronul Regiotrans era unul dintre cei mai bogati romani, cu o avere estimata de Top 300 Capital la 30 de milioane de euro.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO