Circulaţia metrourilor, blocată din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel: „Demisia”

×
Codul embed a fost copiat

Circulaţia trenurilor de metrou este perturbată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând punerea sub tensiune a liniilor.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”. Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaşiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

”În dimineaţa zilei de 26 martie, reprezentanţi ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în staţia Piaţa Unirii. Aceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare,şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex”, precizează compania.

Citește și
astrazeneca
Danemarca prelungeşte suspendarea vaccinului AstraZeneca-Oxford cu încă trei săptămâni

Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii, susţine Metrorex.

”Din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se află pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri. Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni”, precizează Metrorex.

De asemenea asigură locuitorii Capitalei că întreprinde toate acţiunile legale pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă.

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

Metrorex: Sunt circa 600 de participanţi la acest protest. Protestul a început din 25 martie

 

 

„În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicalişti şi comercianţi au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acţiune de ocupare a căilor de metrou.

În cursul dimineţii, în jurul orei 3.30 li s-au alăturat o parte dintre angajaţii Metrorex din tura de noapte care au lucrat la reviziile periodice ale liniilor.

Începând cu ora 23:30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerinţele lor.

Aceştia au refuzat dialogul şi au ocupat abuziv şi ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului.

În momentul de faţă sunt circa 600 de participanţi la acest protest.

Trebuie menţionat că angajaţii Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal.

Acţiunea de protest e ilegală, perturba ordinea publică şi împiedica desfăşurarea în condiţii normale a transportului de călători în Bucureşti.

Metrorex îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziţie pentru a opri această ilegalitate.”

STB a mărit la maximum parcul de vehicule

 

În plină pandemie, din cauza grevei sindicaliștilor de la Metrorex, în urma căreia bucureștenii sunt nevoiți să călătorească doar la suprafață, STB anunță că a mărit la maximum parcul de vehicule.

Societatea de Transport Bucureşti - STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, vineri dimineaţa, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu.

"Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) a dispus vineri dimineaţa ca cei trei operatori care asigură transportul public să ia toate măsurile necesare pentru preluarea fluxurilor de călători prin transportul de suprafaţă, ca urmare a protestului spontan organizat de lucrătorii de la metroul bucureştean. Astfel, Societatea de Transport Bucureşti - STB SA a mărit la maximum posibil parcul de vehicule, în special pe liniile care funcţionează pe trasee care asigură transportul între staţiile de metrou, chemând la lucru chiar şi angajaţii de la domiciliu", se precizează într-un comunicat al TPBI remis Agerpres.

TPBI precizează, de asemenea, că monitorizează fluxurile de călători şi va dispune măsuri suplimentare, în funcţie de fluctuaţii.

STB precizează că se vor menţine în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Poliţia: O parte din protestatari au fost identificaţi şi sancţionaţi

 

O parte din protestatarii de la metrou au fost identificaţi şi sancţionaţi, au declarat, vineri, reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

"O bună parte din persoanele care protestează la metrou a fost identificate şi amendate", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Ciprian Romaşcanu.

El a adăugat că se aşteaptă ca fluxul persoanelor care circulă cu transportul de suprafaţă să fie foarte mare şi a dat asigurări că echipaje de poliţie se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul.

"Atragem atenţia persoanelor care protestează să respecte normele în vigoare - o parte au fost identificaţi şi sancţionaţi", a precizat oficialul Poliţiei.
 

Citește și...
Pacienți cu COVID, descoperiți cu noduli pulmonari preexistenți. Pandemia a dus la o campanie nebănuită de screening
Pacienți cu COVID, descoperiți cu noduli pulmonari preexistenți. Pandemia a dus la o campanie nebănuită de screening

De un an de zile, cei mai mulți români care au trecut printr-un episod de COVID-19 au fost evaluați imagistic prin CT de torace.

Danemarca prelungeşte suspendarea vaccinului AstraZeneca-Oxford cu încă trei săptămâni
Danemarca prelungeşte suspendarea vaccinului AstraZeneca-Oxford cu încă trei săptămâni

Danemarca va prelungi suspendarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa AstraZeneca-Oxford cu încă trei săptămâni, în aşteptarea rezultatelor, a raportat joi postul TV 2, citând mai multe surse, scrie Agerpres.

Coronavirus în România, bilanț 25 martie. Record de infectări pentru acest an: 6.651 de cazuri
Coronavirus în România, bilanț 25 martie. Record de infectări pentru acest an: 6.651 de cazuri

Coronavirus în România, bilanț 25 martie. Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 919.794 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 825.208 pacienți au fost declarați vindecați.

Recomandări
Protest CNA la Ambasada Austriei, pentru umilirea jurnaliștilor români la votul Schengen. Mesaj către ambasador
Protest CNA la Ambasada Austriei, pentru umilirea jurnaliștilor români la votul Schengen. Mesaj către ambasador

CNA protestează pentru intervenția bodyguarzilor ministrului austriac Gerhard Karner, care au împiedicat jurnaliștii români să se apropie. Este „un gest prin care presa este catalogată ca fiind un pericol”.

Emil Hurezeanu, rechemat în țară în semn de protest. Cine îl înlocuiește pe ambasadorul României în Austria
Emil Hurezeanu, rechemat în țară în semn de protest. Cine îl înlocuiește pe ambasadorul României în Austria

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria, a fost chemat pentru consultări în țară, după votul Austriei împotriva admiterii României în Schengen.

EXCLUSIV. Daniel Pavel, despre debutul Survivor România 2023: „Ne vedem...”
EXCLUSIV. Daniel Pavel, despre debutul Survivor România 2023: „Ne vedem...”

EXCLUSIV. Daniel Pavel, despre debutul Survivor România 2023: „Ne vedem...”