Cine este escrocul care s-a dat drept secretarul general al Guvernului și i-a cerut bani prefectului de Teleorman
Polițiștii au identificat un posibil suspect în cazul escrocheriei, în urma căreia prefectul de Teleorman și un fermier din zonă au fost păcăliți.
Individul căutat s-a prezentat drept secretarul general al Guvernului, și le-a cerut bani pentru un pretins copil bolnav. Naiv, fermierul i-ar fi virat o mie de euro. Abia după ce a vorbit cu adevăratul demnitar, a aflat că a fost victima unei înșelăciuni.
Prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, a fost sunat pe mobil acum aproape trei săptămâni. Era la birou. Apelantul a pretins că este secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, și i-a spus că este interesat de soarta fermierilor din județ. Dar i-ar fi cerut și ajutor financiar pentru un pretins copil bolnav. Fără să stea pe gânduri, prefectul Epure i-ar fi dat o listă cu fermieri din Teleorman și numerele lor de telefon, iar individul a început să îi sune. Sub același pretext, falsul șef al SGG, le-a cerut bani, însă doar unul s-a grăbit, fără să verifice, să îi vireze o mie de euro printr-un serviciu de transfer financiar.
Ianculescu Iuliana, agent principal al IPJ Teleorman: „Persoana bănuită ar fi contactat un cetățean din municipiul Alexandria, administrator al unei societăți agricole, pe care ar fi convins-o să transfere 1.000 de euro către bănuit, în scopul achitării contravalorii unui tratament medical al unui copil”.
Câteva zile mai târziu, adevărul a ieșit la iveală. Fermierul l-a sunat pe adevăratul Marian Neacșu, ca să se asigure că a primit banii virați. Și cum secretarul general al Guvernului a respins orice implicare în aceste discuții, păgubitul i-a cerut socoteală prefectului. Haralambie Epure a sesizat, însă poliția abia după două săptămâni.
Ianculescu Iuliana, agent principal al IPJ Teleorman: „În urma activităților operative, a fost identificat un posibil bănuit, în vârstă de 47 de ani, cunoscut cu activități infracționale. În cauză, a fost întocmit dosar penal in rem, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uzurparea de calități oficiale, urmând a se propune soluție legală, prin unitatea de parchet competentă”.
Suspectul, de loc din județul Bacău, este client vechi al poliției, tot pentru înșelăciune.
Până ca acesta să fie prins, chiar prefectul de Teleorman ar putea avea probleme. Haralambie Epure ar putea fi investigat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pentru că a divulgat numerele de telefon ale fermierilor, ceea ce înseamnă încălcarea regulamentului GDPR. El riscă 10.000 de lei amendă.