Cine are de castigat din neputinta Statului de a inchide focarul de infectie "La Ghetarie"
Ziua si balbele, asa am putea descrie haosul care domneste peste autoritatile noastre incapabile sa inchida depozitul de la marginea capitalei, "La Ghetarie".
Desi aceleasi autoritati au recunoscut in repetate randuri ca depozitul de alimente reprezinta un pericol pentru sanatatea publica, situatia ramane neschimbata. Si apare intrebarile ale cui interese sunt aparate si cine are de castigat de pe urma neaplicarii unor sentinte judecatoresti definitive.
"Dansii se obliga ca vor inchide pe perioada igienizarii, daca nu, vor fi controale zilnice. Pana cand nu va mai fi risc pentru sanatatea publica", spune Teodor negulescu, inspector DSP.
Reprezentantii firmei nu s-au certat cu inspectorii Directiei de Sanatate Publica. Vin insa in premiera cu acuzatii extrem de grave la adresa Directiei Sanitar Veterinare. Sustin ca inspectorii DSV vor sa inchida hala pentru ca la cativa metri distanta se pregateste deschiderea unei alte hale sustinuta din umbra de sefi din DSV.
In acest razboi, tot consumatorul e cel invins. Si nu numai. Insusi statul roman a pierdut batalia cu "Ghetaria" dupa ce a cheltuit 10 milioane de euro la Washington ca sa demonstreze proprietarului grec ca are drepatate. Si degeaba. Banii au fost pur si simplu aruncati pe geam din moment ce "ghetaria" e tot cu portile deschise. Suma imensa ar ajunge pentru tratarea bolnavilor cu cancer din Romania timp de un an si jumatate.
6 milioane si jumatate de euro am mai putea sa recuperam de la proprietarul depozitului. La alte 3 milioane si jumatate am pus cruce. Munca a 7000 de oameni, cu un salariu mediu pe economie. Asadar mingea e in curtea oamenilor legii, cu atat mai mult cu cat exista 3 sentinte judecatoresti definitive si irevocabile prin care depozitul putea fi inchis. Ministrul Sanatatii cere ferm intrarea in legalitate. "In zilele urmatoare cer colegilor de la politie sa depuna plangere ca sa intre in vigoare toate deciziile luate in acest caz", a spus Eugen Nicolaescu.
In rest tacere! Din partea celorlalte autoritati capabile sa ia o masura nu am primit niciun raspuns. Ne referim aici la Ministerul Justitiei, al Finantelor, cel de Interne, la Politia Capitalei, la Ministerul Agriculturii, la Garda Financiara si Directia Sanitar-Veterinara. Aceeasi tacere si neimplicare din ultimii 6 ani.