Cinci locuințe și mai multe anexe gospodărești au luat foc luni noapte, într-un cartier din municipiul Ploiești. Un bărbat de 63 de ani a fost dus de urgență la spital, cu arsuri grave pe mai bine de jumătate din corp.

Focul a mistuit aproximativ 1.200 de metri pătrați în total. Oficiali din primăria municipiului Ploiești dau asigurări că cei rămași pe drumuri vor primi ajutor.

Era miezul nopții când s-a dat alarma. Flăcările mari care ieșeau din acoperișul unei case au aprins în scurt timp și locuințele învecinate. Un fum gros a acoperit tot cartierul.

42 de pompieri militari cu 7 autospeciale de stingere, două masini pentru descarcerare și două ambulanțe au ajuns în zonă. Au fost chemați și politiștii și jandarmii. Salvatorii au găsit un bărbat de 63 de ani cu arsuri de gradul trei pe 60 la suta din suprafața corpului - cap, torace și membre. De la el ar fi pornit tot necazul, spun vecinii.

O zonă aglomerată din punct de vedere al locuințelor, foarte aglomerată, casele sunt practic lipite unele de altele și așa a facilitat propagarea incendiului. Din pacate un barbat 63 de ani prezintă arsuri pe 60 la sută din suprafața corporală”, a declarat ISU Prahova.

„Uitați ce înseamnă neatenția, din nou o candelă lăsată acolo. Să vedem cum putem să îi ajutăm și să urmărim starea bătrânului de la care a pornit incendiul”, a declarat primarul orașului.

Cauza exactă a incendiului, dar și valoarea pagubelor, vor fi stabilite de pompieri în urma unei anchete.