Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla, din Ilfov, intră în carantină

carantina
Shutterstock

Localitățile Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla din județul Ilfov vor intra în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, din cauza numărului ridicat de cazuri de Covid-19.

Măsura va intra în vigoare începând de luni, la ora 22:00 și va dura două săptămâni, până în data de 05.04.2021, ora 22:00.

Principalele restricții impuse în Chitila, Corbeanca, Măgurele și Ciorogârla

 

- Este strict interzisă intrarea / ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

- Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

CITEȘTE ȘI: Modele pentru declarația pe proprie răspundere. Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă

Citește și
Politie
Autorităţile locale cer carantinarea oraşelor Petroşani, Brad şi Simeria. Incidența a trecut de 6 la mie

- Nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

- Se limitează programul de lucru cu publicul a operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare în intervalul orar 22.00-06.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care pot avea program non-stop. 

- este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise

slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 20 persoane (numărul ce include și persoanele care oficiază
slujba religioasă);

- se permite oficierea slujbelor de înmormântare, cu participarea a maxim 8 persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maxim 20 de persoane;

- se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maxim 10 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea regulilor de protecție sanitară

- se permite tranzitarea localității carantinate de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestuia, fiind interzisă oprirea în localitate.

- în intervalul orar 06:00-22:00 se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani în intervalul orar 10:00 - 14:00, iar pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, în intervalele orare 06:00 - 10:00, respectiv 14:00 - 20:00;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), precum și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

e) deplasarea în scopul donării de sânge/plasmă la centrele de transfuzie sanguină;

f) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

g) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

h) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare;

i) îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate;

j) participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

k) pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor;

l) eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi prevăzute de lege;

m) alte motive justificate precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

n) participarea la activități religioase;

o) deplasări ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu trenul, avionul, autocare sau alte mijloace de transport persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau oricare altă modalitate de achitare a călătoriei;

p) deplasări ale persoanelor pentru administrare de vaccin împotriva SARS-CoV-2;

Citește și...
Examenele naționale ar putea fi amânate. Ce spune Ministrul Educaţiei
Examenele naționale ar putea fi amânate. Ce spune Ministrul Educaţiei

Examenele naționale ar putea fi amânate dacă în următoarele luni vor mai fi localități în carantină. Anunțul Ministerului Educației a venit tocmai luni, când elevii din anii terminali au susținut simularea examenului de Bacalaureat la limba română.

Autorităţile locale cer carantinarea oraşelor Petroşani, Brad şi Simeria. Incidența a trecut de 6 la mie
Autorităţile locale cer carantinarea oraşelor Petroşani, Brad şi Simeria. Incidența a trecut de 6 la mie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis, luni să propună crantinarea localităţilor Petroşani, Brad şi Simeria, unde in idenţa cumulată a cazurilor de cronavrus depăşeşte 6 la mie.

Preşedintele CJ Timiş: Luăm în calcul atacarea în instanţă a ordinului DSU privind prelungirea carantinării Timişoarei
Preşedintele CJ Timiş: Luăm în calcul atacarea în instanţă a ordinului DSU privind prelungirea carantinării Timişoarei

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei, a fost unul "abuziv" şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă.

Recomandări
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO

Trei persoane ar fi fost ucise şi şase rănite după ce o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom din Rusia.

Parlamentarii decid astăzi dacă îl revocă din funcție pe fostul senator PSD Niculae Bădălău
Parlamentarii decid astăzi dacă îl revocă din funcție pe fostul senator PSD Niculae Bădălău

Revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ajunge astăzi la comisiile de buget-finanțe. Raportul acestora este așteptat până la prânz.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.