Polițiștii din Alba donează sânge și cumpără daruri pentru nevoiași

Dată publicare: 22-03-2021 16:42
Dată actualizare: 22-03-2021 17:42


În plină criză sanitară, zeci de politiști din Alba Iulia s-au mobilizat și au donat sânge pentru spitalele din județ. Cum rezervele de sânge au scăzut dramatic în ultima perioadă, inițiativa agenților a fost binevenită.

Cu tichetele de masă pe care le-au primit, politiștii vor cumpăra de Sărbători daruri pentru cei nevoiași.

Deși este un politist tânăr, Vlad se implică în acțiuni caritabile și donează sânge de ani buni.

Agent Vlad Dan, polițist: "Am ales să vin să donez sânge deoarece asta a devenit un obicei. Deja de cinci ani de zile obișnuiesc să vin să donez sange. Și acum, la această acțiune caritabilă, m-am alăturat deoarece am vrut să ajuta și să sprijin comunitatea în acastă perioadă destul dde grea pentru toți".

În ultimele luni, la centrul de transfuzii ajung cel mult 15 donatori. Asta în timp ce în spitale, bolnavii au mare nevoie de sânge.

Ana Savu, Centrul de Transfuzie Alba: "Spitalele ne solicită zilnic componente sanguine. Pentru a face față acestor solicitări, e nevoie ca oamenii să doneze sânge în mod constant. Donarea de sânge se face în condiții sigure și prezintă beneficii pentru donator. Sângele donat se reface în timp scurt și imunitatea crește".

Agent Petru Laslău, polițist: "Este important pentru noi să fim solidatori cu cei aflați la nevoie și mai ales în această perioadă să încercăm să ajutăm".

Agent Gheorghe Lazar, polițist: "Mulți oameni au nevoie de ajutorul nostru. Este a patra oară când donez sânge și o să o fac în continuare".

Campania se va desfășura timp de trei zile, pentru a fi respectate toate măsurile de protecție și distanțare.

Comisar șef Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba:
"Fiecare picătură de sânge poate să însemne speranță pentru cei aflați în suferință și poate să ușureze misiunea cadrelor medicale care veghează la sănătatea noastră, a tuturor, zi de zi".

Persoanele care donează sânge în mod regulat prezintă un risc mai scăzut de infarct sau accident vascular cerebral, spun specialiștii.


VIDEO PROTVPLUS.RO