Chirurgul care a atacat un coleg cu bisturiul a făcut infarct când și-a auzit pedeapsa


Ultimul update: Vineri 25 Ianuarie 2019 09:37
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2019 07:57
Categorie: Stiri actuale

Sfârșit fulgerător în cazul unui medic din Râmnicu Vâlcea, condamnat pentru tentativă de omor, după ce, în ianuarie 2016, și-a atacat un coleg cu bisturiul în sala de operații.

Bărbatul a suferit un infarct după ce a aflat că trebuie să meargă în spatele gratiilor, fiind condamnat la trei ani și patru luni de închisoare.

Doctorul a fost găsit fără viață de fiul sau.

În 16 ianuarie 2016, chirurgul Constantin Ploscaru şi-a atacat un coleg cu un bisturiu după ce acesta i-a reproşat că ocupă sala principală de operaţii cu o intervenţie minoră, care ar fi putut fi făcută în sala de tratamente. După altercaţie, cel vizat de acuzaţii serioase a fost plasat în arest la domiciliu, apoi concediat de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Dr. Dan Ponoran, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea: "În 8 martie 2016, în urma unei decizii a conducerii spitalului s-a aplicat un articol de legi din Codul Muncii care prevede că un angajat care se află mai mult de 30 de zile în arest la domiciliu sau arest poreventiv poate fi destituit."

Un mai târziu, instanţa l-a condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor. Însă medicul a contestat decizia. Miercuri, Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa definitivă - trei ani şi patru luni de detenţie cu executare.

După aflarea veştii, doctorul în vârstă de 67 de ani parcă a intrat în pământ. Cum nu răspundea la telefon, unul dintre cei doi copii ai lui a mers la casa bătrânească dintr-un sat din Vâlcea, unde şi-a găsit tatăl fără suflare.

Dr. Delian Ionescu, SAJ Vâlcea: "Probabil că decesul se produsese în urmă cu câteva ore, erau lividităţi cadaverice instalate deja, motiv pentru care nu se impuneau măsuri de resuscitare. Probabil un infarct miocardic."

Medicii spun că problemele din ultimii trei ani i-ar fi agravat doctorului problemele de sănătate. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Medic român în UK acuzat că și-a umilit pacienții: ”Stai în poziția George Michael”
Cum a reușit un chirurg să ascundă timp de 7 luni faptul că și-a ucis fosta soție
VIDEO PROTVPLUS.RO