Piedone demolează chioșcurile de la metrou, după interceptarea DNA: ”Am venit să îmi iau şi eu jumătatea aia...”

Dată publicare: 21-07-2021 13:34
Dată actualizare: 21-07-2021 13:39


Chioșcurile din stația de metrou Izvor au fost demolate, după apariția stenogramelor cu discuția dintre sindicalistul Ion Rădoi și primarul Cristian Popescu Piedone. Edilul sectorului 5 spune că a glumit când a cerut „jumate de stație” pentru el.


„După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumătate de staţie la Izvor?" Aceasta ar fi fost solicitarea primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, făcută lui Ion Rădoi, liderul sindicatului Metrorex, ca să nu demoleze chioșcurile din stațiile de metrou.

Înregistrarea discuţiei dintre cei doi este acum parte a unui dosar penal deschis pentru corupţie. Marți seară, după ce cazul a devenit public, magazinele din staţia de metrou Izvor au fost demolate.

Autorităţile au început să pună la pământ chioşcurile din staţia Izvor, aflată în Sectorul 5, marți seara, când traficul de călători era minim. Primarul sectorului 5 a venit la fața locului, unde a fost întrebat despre înţelegerea pe care ar fi avut-o cu liderul de sindicat de la metrou. Piedone a tratat subiectul ca pe o glumă.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5: „Am venit să îmi iau şi eu jumătatea aia de staţie întreagă, să îmi pun şi eu chioşcurile noi. O să fac cerere domnului ministru, bineînţeles, sau celor de la Metrorex, nu-i bai. Seară bună, băieţi!"

Anchetatorii însă iau în serios convorbirea telefonică înregistrată. Din aceasta, reiese că liderul sindical Radoi ar fi încercat să se înţeleagă cu primarul Piedone pentru că acesta să nu desfiinţeze chioşcurile amplasate ilegal în staţiile de metrou de pe raza Sectorului 5.


Stenograme convorbire telefonică Sursa : G4Media

Piedone: „Deci tati, ce-am făcut? Am dat înapoi toate astea! Eu nu intru, nu intervin până nu am dispoziţia primarului general! Momentan e linişte, da?”

Ion Rădoi: „Auzi…”

Piedone: „Eu am dat decât somaţii, dar nu dispoziţie!”

Ion Rădoi: „Domn primar..."

Cei doi par că ajung la o înţelegere. Îşi vorbesc prieteneşte şi îşi fac promisiuni.

Piedone: „Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!”

Ion Rădoi: „Da!”

Piedone: „După ce o să învii, îmi dai o jumate de staţie la Izvor şi mie?”

Ion Rădoi: „O juma de staţie întreagă îţi dau!”

Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de..."

Ion Rădoi a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru şantaj şi folosirea influenței de lider de sindicat. El a fost audiat marți.

Reporter: Cum răspundeţi acuzaţiilor care vi se aduc?

Ion Rădoi: „Sunt total aiurea"

Reporter: V-a cerut domnul Piedone vreun spaţiu comercial?

Ion Rădoi: „Nu, nu. Deci totul este un fals. O să ne întâlnim în alte procese."

Potrivit procurorilor, Rădoi ar fi și principalul responsabil pentru acțiunea de protest ce a dus la blocarea traficului în toată Capitala, în luna martie.

În plus, ar fi îndemnat o parte dintre angajații Metrorex să își întrerupă programul de lucru pentru a împiedica demolarea chioșcurilor ilegale.


VIDEO PROTVPLUS.RO