Charlie Ottley, realizatorul britanic al celebrelor documentare ”Wild Carpathia” şi ”Flavors of Romania”, a fost jefuit în Timișoara.  

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, într-un parc, în jurul orei 3, când Charlie a rămas fără .. geanta plină cu echipamente speciale pentru filmări.

El se află în România pentru a realiza un reportaj despre Timișoara, care va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023.

"Jurnalistului britanic i s-au furat echipamente esenţiale, printre care o dronă şi mai multe accesorii fotografice. Consiliul Judeţean Timiş îi sprijină demersurile de a continua filmările programate, deşi odată cu echipamentul au fost furate şi înregistrările făcute zilele trecute. Imediat după incident, Charlie Ottley şi persoana care îl însoţea, membră a echipei de filmare, au depus plângere la Poliţie. Facem apel la autorităţile responsabile să se mobilizeze atât în instrumentarea cazului, cât şi în asigurarea siguranţei tuturor cetăţenilor care se află pe teritoriul administrativ al Timişoarei", se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Timiș, citat de Agerpres.

De aștfel, CJ Timiş a făcut un apel la autorităţile responsabile, să se mobilizeze în instrumentarea acestui caz.

Surse din Poliţia Timiş au declarat pentru Știrile Pro TV că a fost deschis dosar penal pentru furt.

Realizatorul ”Wild Carpathia” s-a mutat în România

Charlie Ottley, britanicul care a promovat România cu celebra serie “Wild Carpathia”, s-a mutat la noi, în satul Șirnea, din județul Brașov.

A cumpărat acolo o veche gopodărie și a muncit cot la cot cu meșterii ca să o repare. 

Jurnalistul vrea să schimbe modul în care se face turism în zonă. Speră să îi convingă pe localnici și pe investitori să păstreze tot ce e vechi și valoros.