Cele doua optiuni ale lui Gigi Becali dupa ce a PIERDUT marca Steaua. Cum ar putea sa se numeasca echipa

×
Codul embed a fost copiat

Lovitura grea pentru George Becali. Latifundiarul din Pipera a pierdut definitiv dreptul asupra marcii Steaua Bucuresti, adica nume, emblema si culori. Titularul de drept a redevenit Clubul Sportiv al Armatei dupa ani de zile de procese.

UPDATE 15:40 Juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan, a declarat, joi, intr-un interviu acordat prosport.ro, ca in cazul in care conducerea MAPN va decide ca Gigi Becali sa poata folosi in continuare marca Steaua, clubul va fi de acord, insa numai in schimbul unei sume consistente de bani.

"Este o mare victorie pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Ne vom aseza la discutii impreuna cu oamenii de decizie din cadrul ministerului si, daca se va lua decizia ca marca sa fie in continuare folosita de domnul Gigi Becali sau de catre societatea de fotbal, este clar ca vom fi de acord, dar numai cu conditia ca ei sa ne plateasca o suma de bani. Suma urmeaza sa se stabileasca. Dar, cu siguranta, va fi o suma destul de consistenta, pentru ca e vorba de brandul Steaua", a declarat juristul CSA Steaua.

Florin Talpan a afirmat ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie opereaza retroactiv, ceea ce inseamna ca CSA Steaua poate obtine in justitie inclusiv titlurile cucerite de FC Steaua dupa 2004, pe langa palmaresul de dinaintea preluarii clubului de catre Gigi Becali: "E clar ca acum brandul este al Armatei si e normal si firesc sa ramana al Armatei pentru ca sub acest brand s-au castigat multe competitii: Cupa Campionilor, Supercupa Europei… Era nedrept ca echipa lui Gigi Becali sa-si insuseasca palmaresul, ca asta isi dorea el, de fapt, cu acele doua stelute pe emblema. Acum am recuperat acest lucru si e o mare realizare pentru MapN si Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Nu mai poate sa foloseasca nici numele, pentru ca noi am obtinut inclusiv exclusivitate pe nume, pe brand. Nu vom mai accepta sa se creeze confuzii, asa cum s-a intamplat dupa Revolutie incoace. In ceea ce priveste istoricul, avand in vedere ca decizia opereaza retroactiv, asta inseamna ca SC FC Steaua nu a fost niciodata proprietarul marcii si deci nu poate sa pastreze nici titlurile cucerite dupa 2004. Vor ramane toate ale noastre. Noi ii putem chema in judecata sa restituie totul".

Juristul CSA Steaua spune ca in zilele urmatoare va notifica FC Steaua in legatura cu decizia ICCJ.

Citește și
Becali
Gigi Becali nu scapa mai devreme din inchisoare. Instanta a refuzat sa ii fie taiate 6 luni din pedeapsa, in dosarul VALIZA
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"Nu am avut inca timpul necesar sa-i notificam, dar in zilele urmatoare vor fi notificati despre acest lucru. Urmeaza sa luam si noi certificatul de grefa de la Inalta Curte si vom proceda in consecinta si vom lua masurile care se impun", a mai spus Talpan.

_______________________

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua. Suferinta celor din Ghencea e cu atat mai mare cu cat primele doua instante, respectiv Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti, dadusera castig de cauza gruparii patronate de Becali. Insa insistenta juristilor de la CSA a dat roade.

De astazi echipa finantata de Gigi Becali nu mai are dreptul sa utilizeze aceasta marca fara incuviintarea celor de la clubul militar. Exista doua variante pentru Becali: sa plateasca dreptul de a utiliza aceasta marca si aici specialistii vorbesc despre cateva milioane de euro anual sau sa ia in calcul varianta rebranduirii, adica echipa ar trebui sa aiba un nou nume, din care nu este obligatoriu sa lipseasca termenul "Steaua". Practic se poate numi "Steaua 1947" sau "Steaua bizantina" sau "Steaua in opt colturi" cum ii placea lui Gigi Becali sa spuna. Un lucru e cert: emblema noua ar trebui sa fie diferita de cea care a consacrat clubul de fotbal.

Oficialii clubului militar iau in calcul scoaterea la licitatie a acestei marci in ipoteza in care Becali nu va accepta sa plateasca acele sume. Efecte in urma acestei decizii sunt si asupra celor care comercializeaza materiale promotionale: de la pixuri la sampanie cu emblema Stelei.

FC Steaua: Ii asiguram pe suporteri ca echipa noastra isi va continua activitatea

FC Steaua a anuntat printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, ca echipa isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale, precizand totodata ca va duce la indeplinire hotararea ICCJ privind marca Steaua.

"In urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie din data de 03.12.2014, referitoare la anularea marcii Steaua Bucuresti, va facem cunoscut ca am luat la cunostinta si am demarat toate diligentele in vederea ducerii la indeplinire a acestei hotarari. In aceeasi masura, ii asiguram pe suporteri si pe iubitorii de fotbal ca echipa noastra isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al Stelei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Gigi Becali pierde marca Steaua. Decizia este DEFINITIVA
Gigi Becali pierde marca Steaua. Decizia este DEFINITIVA

Instanta suprema a anulat, miercuri, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Gigi Becali nu scapa mai devreme din inchisoare. Instanta a refuzat sa ii fie taiate 6 luni din pedeapsa, in dosarul VALIZA
Gigi Becali nu scapa mai devreme din inchisoare. Instanta a refuzat sa ii fie taiate 6 luni din pedeapsa, in dosarul VALIZA

Gigi Becali, incarcerat la penitenciarul Poarta Alba, nu va iesi mai devreme din inchisoare, asa cum isi dorea.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.