Cele doua optiuni ale lui Gigi Becali dupa ce a PIERDUT marca Steaua. Cum ar putea sa se numeasca echipa

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Lovitura grea pentru George Becali. Latifundiarul din Pipera a pierdut definitiv dreptul asupra marcii Steaua Bucuresti, adica nume, emblema si culori. Titularul de drept a redevenit Clubul Sportiv al Armatei dupa ani de zile de procese.

UPDATE 15:40 Juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan, a declarat, joi, intr-un interviu acordat prosport.ro, ca in cazul in care conducerea MAPN va decide ca Gigi Becali sa poata folosi in continuare marca Steaua, clubul va fi de acord, insa numai in schimbul unei sume consistente de bani.

"Este o mare victorie pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Ne vom aseza la discutii impreuna cu oamenii de decizie din cadrul ministerului si, daca se va lua decizia ca marca sa fie in continuare folosita de domnul Gigi Becali sau de catre societatea de fotbal, este clar ca vom fi de acord, dar numai cu conditia ca ei sa ne plateasca o suma de bani. Suma urmeaza sa se stabileasca. Dar, cu siguranta, va fi o suma destul de consistenta, pentru ca e vorba de brandul Steaua", a declarat juristul CSA Steaua.

Florin Talpan a afirmat ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie opereaza retroactiv, ceea ce inseamna ca CSA Steaua poate obtine in justitie inclusiv titlurile cucerite de FC Steaua dupa 2004, pe langa palmaresul de dinaintea preluarii clubului de catre Gigi Becali: "E clar ca acum brandul este al Armatei si e normal si firesc sa ramana al Armatei pentru ca sub acest brand s-au castigat multe competitii: Cupa Campionilor, Supercupa Europei… Era nedrept ca echipa lui Gigi Becali sa-si insuseasca palmaresul, ca asta isi dorea el, de fapt, cu acele doua stelute pe emblema. Acum am recuperat acest lucru si e o mare realizare pentru MapN si Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Nu mai poate sa foloseasca nici numele, pentru ca noi am obtinut inclusiv exclusivitate pe nume, pe brand. Nu vom mai accepta sa se creeze confuzii, asa cum s-a intamplat dupa Revolutie incoace. In ceea ce priveste istoricul, avand in vedere ca decizia opereaza retroactiv, asta inseamna ca SC FC Steaua nu a fost niciodata proprietarul marcii si deci nu poate sa pastreze nici titlurile cucerite dupa 2004. Vor ramane toate ale noastre. Noi ii putem chema in judecata sa restituie totul".

Juristul CSA Steaua spune ca in zilele urmatoare va notifica FC Steaua in legatura cu decizia ICCJ.

"Nu am avut inca timpul necesar sa-i notificam, dar in zilele urmatoare vor fi notificati despre acest lucru. Urmeaza sa luam si noi certificatul de grefa de la Inalta Curte si vom proceda in consecinta si vom lua masurile care se impun", a mai spus Talpan.

_______________________

Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua. Suferinta celor din Ghencea e cu atat mai mare cu cat primele doua instante, respectiv Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti, dadusera castig de cauza gruparii patronate de Becali. Insa insistenta juristilor de la CSA a dat roade.

De astazi echipa finantata de Gigi Becali nu mai are dreptul sa utilizeze aceasta marca fara incuviintarea celor de la clubul militar. Exista doua variante pentru Becali: sa plateasca dreptul de a utiliza aceasta marca si aici specialistii vorbesc despre cateva milioane de euro anual sau sa ia in calcul varianta rebranduirii, adica echipa ar trebui sa aiba un nou nume, din care nu este obligatoriu sa lipseasca termenul "Steaua". Practic se poate numi "Steaua 1947" sau "Steaua bizantina" sau "Steaua in opt colturi" cum ii placea lui Gigi Becali sa spuna. Un lucru e cert: emblema noua ar trebui sa fie diferita de cea care a consacrat clubul de fotbal.

Oficialii clubului militar iau in calcul scoaterea la licitatie a acestei marci in ipoteza in care Becali nu va accepta sa plateasca acele sume. Efecte in urma acestei decizii sunt si asupra celor care comercializeaza materiale promotionale: de la pixuri la sampanie cu emblema Stelei.

FC Steaua: Ii asiguram pe suporteri ca echipa noastra isi va continua activitatea

FC Steaua a anuntat printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, ca echipa isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale, precizand totodata ca va duce la indeplinire hotararea ICCJ privind marca Steaua.

"In urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie din data de 03.12.2014, referitoare la anularea marcii Steaua Bucuresti, va facem cunoscut ca am luat la cunostinta si am demarat toate diligentele in vederea ducerii la indeplinire a acestei hotarari. In aceeasi masura, ii asiguram pe suporteri si pe iubitorii de fotbal ca echipa noastra isi va continua parcursul in competitiile interne si internationale", se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al Stelei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO