Cei doi copiii din Cavnic care au ars de vii din cauza unei sobe defecte au fost inmormantati. Ce se va intampla cu sora lor

Ultima actualizare: 23-06-2015 07:02

Cei doi fratiori din Maramures, de un an si de 3 ani, care au ars in casa acum o saptamana, in timp ce mama lor ar fi fost plecata dupa bautura, au fost condusi sambata pe ultimul drum.

Sub stropii grei de ploaie care au cazut necontenit, la inmormantare au fost atat mama, cat si tatal lor, eliberat pentru 24 ore din puscarie, unde este inchis pentru furt. A fost o zi cernita pentru toata suflarea din localitatea Cavnic din Maramures.

Mama lor, banuita de rude ca s-ar fi dus dupa bautura si i-a lasat nesupravegheati pe copii, in casa, a lesinat. Tatal, inchis in urma cu 2 ani pentru furt, a fost eliberat pentru 24 ore. "Mai am 7 luni de stat in arest. Bine nu pot sa fiu, mai bine preferam orice decat copiii in pamant. Nu duceau lipsa de nimic cat eram acasa”, spune omul.

"E foarte dureros sa-mi conduc nepoteii la mormant. E foarte dureros”, spune bunica micutilor. Florinel, unul dintre copii, in varsta de 3 ani, a murit acum o saptamana in elicopterul care il transporta la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Fratiorul sau mai mic, de 1 an si 3 luni, s-a stins a doua zi, pe patul de spital. Amandoi au fost scosi din casa in flacari in care i-a inchis mama lor si care s-ar fi aprins de la o soba defecta. Erau impreuna cu sora lor de sase ani, care a supravietuit.

Pentru ca sunt saraci, autoritatile i-au ajutat cum au putut. "Am cumparat sicriele, am asigurat tranbportul de la Bucuresti sa fie adusi acasa pentru a fi inmormantati crestineste. Deja ne-am ocupat si de prima casa arsa, am refacut acoperisul" declara primarul din Cavnic.

Cei de la Protectia Copilului spun ca Alina, fetita care a supravietuit, aflata acum la spital, va fi lasata in grija unei matusi dupa externare, pana cand autoritatile vor stabili daca mama ei in varsta de 24 ani este capabila sa o creasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO