Final tragic pentru Adelina si Raluca, siamezele internate la Spitalul Grigore Alexandrescu

18-04-2012 09:15

Cea de-a doua siameza internata la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a murit in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce in urma cu o zi a fost operata de urgenta pentru a fi separata de sora ei, imediat dupa ce aceasta a incetat din viata.

Una dintre siamezele internate din 26 decembrie 2011 la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala a incetat din viata marti, iar cealalta a fost operata de urgenta pentru separare. Starea celei de-a doua siameze era deja grava, astfel ca ea a decedat in noaptea de marti sper miercuri, din cauza multiplelor malformatii.

Cele doua fetite siameze, care cantareau la nastere impreuna doua kilograme si 800 de grame, s-au nascut in 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, fiind transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, declara atunci ca starea siamezelor este grava, precizand ca acestea sunt lipite in zona ficatului, dar ca au inimi separate.

Raluca Alexandru spunea ca medicii au luat legatura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit in Emiratele Arabe, care in anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina si Gherghina, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale. Potrivit acesteia, nu se pune problema unei interventii de separare a fetitelor mai devreme de 7-8 luni.

In ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza ca starea siamezelor internate in unitatea de terapie intensiva nou-nascuti se mentine grava, dar stabila, din cauza prematuritatii si a malformatiilor asociate.


VIDEO PROTVPLUS.RO