Ce este de fapt celebrul monstru din Loch Ness. Anunțul oamenilor de știință


Ultimul update: Vineri 06 Septembrie 2019 10:14
Data publicarii: Joi 05 Septembrie 2019 16:01
Categorie: Stiri Diverse

Creatura care a alimentat numeroase povești și legende, monstrul din Loch Ness, ar putea fi de fapt un țipar uriaș, potrivit unor cercetători, relatează BBC.

Cercetători din Noua Zeelandă au încercat să catalogheze toate speciile de animale care trăiesc în lacul din nordul Scoției cu ajutorul ADN-ul extras din apă. 

În urma analizelor, aceștia au descoperit că nu există nicio vietate de mari dimensiuni, care ar putea fi confundată cu monstrul legendar.

În schimb, cercetătorii au descoperit că în Loch Ness trăiesc foarte mulți țipari, din specia anghilă europeană. Ei spun că aceștia migrează în lacurile din Scoția de la peste peste 5.000 de kilometri din Marea Sagrasso, de lângă Bahamas, unde își depun de regulă ouăle, potrivit BBC.

"Oamenii adoră misterele. Ne-am folosit de știință ca să adăugăm un nou capitol la misterul de la Loch Ness. Datele noastre nu arată ce dimensiune au, dar numărul lor foarte mare spune că nu putem elimina posibilitatea că ar exista și țipari gigantici în Loch Ness. Prin urmare, nu putem elimina varianta că ceea ce oamenii văd și cred că este Monstrul din Loch Ness poate fi un țipar gigantic", a spus profesorul Neill Gemmell, de la Universitatea din Otago.

Legenda Monstrului din Loch Ness este una dintre cele mai vechi și cunoscute povești din Scoția și a fost sursa de inspirație pentru mai multe cărți, filme și documentare, care au făcut ca lacul să devină un obiectiv turistic important.

Primele informații despre prezența unui monstru datează din urmă cu 1.500 de ani, iar cu timpul numărul persoanelor care spun că au văzut creatura a crescut în permanență.

VIDEO PROTVPLUS.RO