Ce sortimente de bere artizanală au adus producătorii la Cluj. „Are o aromă mai interesantă, nu o găsești peste tot”
Festivalul de Bere Artizanală din Cluj-Napoca a adunat mii de participanți în acest an și nici nu e de mirare pe această vreme călduroasă.
Producători și distribuitori din țară, dar și din străinătate, au prezentat o sumedenie de sortimente și au avut mare succes.
Blondă, roșcată, neagră, filtrată, nefiltrată sau cu fructe - berea artizanală a umplut pahar după pahar la festivalul care îi este dedicat. Pentru vizitatori, această băutură a fost alegerea perfectă pentru a se răcori.
Din ce ingrediente se face berea de casă
Marius Gorgan, distribuitor de bere artizanală: „Oferim bere artizanală românească, adică bere de casă făcută din cele patru ingrediente, apă, malț, hamei și drojdie.”
Bere a fost pentru toate gusturile și pretențiile, iar participanții au avut ocazia să încerce sortimente noi.
Tânăr: „Bere artizanală, prima oară când o încerc. Are o aromă mai interesantă, nu o găsești peste tot.”
Antonio Pătrunjel, reprezentant importator bere: „Suntem prezenți cu berea blondă tradition și berea nefiltrată, adică berea albă.”
Pentru unii, evenimentul a fost locul ideal pentru o plimbare sau pentru a se relaxa.
Bărbat: „Atmosferă faină. Vreme bună.”
Festivalul se află la a cincea ediție și își propune să promoveze producția artizanală.
Zeci de beri românești și bere din Spania, Cehia și Germania
Iancu Șerbănescu, organizator Beer Crafters: „Avem 46 de etichete de bere, dintre care 39 sunt etichete de bere românești, produse în România, cu patronat românesc. Restul sunt invitați din Germania, Cehia și Spania.”
Și cum berea merge și cu o mâncare bună, miresmele preparatelor culinare i-au ademenit pe vizitatori. Și nici programul artistic nu a lipsit la ceas de seară.