Ce se va întâmpla cu traficantul mexican periculos, prins în București: „Este cunoscut pentru mai multe asasinate”

22-02-2021 18:34


Închisoare pe viață! Asta îl așteaptă în Statele Unite pe mexicanul capturat la București, înainte să pună la punct o filieră internațională de trafic de droguri.

Chiar și așa, membrul unuia dintre cele mai temute carteluri mexicane nu a vrut să rămână la noi și și-a dat acordul pentru extrădare.

Carlos Ruben Ramirez Monroy este închis sub pază strictă într-o închisoare din Texas și își așteaptă sentința. Acesta a petrecut câteva săptămâni la București, după ce forțele speciale ale poliției l-au arestat când a intrat în țară în Aeroportul Internațional Otopeni. Mexicanul se îndrepta spre Constanța, unde, potrivit anchetatorilor, cartelul mexican Cartel de Halisco Nueva Heneration îl însărcinase să pună la punct o importantă rețea pentru distribuția de cocaină și metamfetamină către țările din vestul Europei.

Câtă vreme a fost arestat provizoriu, bărbatul de 32 de ani, căutat de agenții federali antidrog americani a fost păzit cu strășnicie. Nici la procesul în care s-a decis să fie trimis în America nu a fost scos din celulă, iar audierea lui a fost făcută în regim de videoconferință.

Perfect conștient că peste Ocean îl paște detenția pe viață, Carlos Ruben Ramirez Monroy a fost de acord cu extrădarea în Statele Unite, cu o singură condiție: să primească asigurări din partea judecătorilor români că tratatul româno-american de extradare va fi respectat cu sfințenie, iar el nu va fi judecat decât pentru singura acuzație trecută în documentele oficiale, respectiv conspirație în vederea traficului international de droguri, nu și pentru asasinatele care i se atribuie.

Ofițer BCCO: „Este cunoscut pentru mai multe asasinate comise de-a lungul timpului.”

În cererea de extrădare, autoritățile americane au cerut ca membrul cartelului arestat la București să fie trimis cu tot ce avea asupra lui în momentul capturării. Vizau mai ales telefonul care le-a oferit informații prețioase despre conexiunile sale din Mexic, SUA și din Europa. Mexicanul avea la el și zeci de mii de euro nedeclarați, bani cu care Carlos Ramirez Monroy trebuia să pună la punct filiera de droguri de la malul mării.

Pe seful sau, liderul Cartelului Halisco Nueva Heneration, Nemesio Oseguera Cervantes, agenții antidrog americani îl caută și astăzi. Semn că omul sau de încredere prins în Romania nu l-ar fi trădat, asta chiar daca federalii au oferit zece milioane de dolari pentru orice informație care ar duce la capturarea lui și a copiilor sai.


VIDEO PROTVPLUS.RO