Ce scrie presa internațională despre ororile petrecute în Caracal

Ioan Buda
Agerpres

Presa internațională este cu ochii pe România în urma ororilor petrecute în Caracal. Reuters, AP, Euronews și Toronto City News au scris că șeful Poliției Române a fost demis după cazul din municipiul județului Olt.

 

 

“Șeful Poliției Române, demis după intervenția tardivă în cazul unei fete de 15 ani care a murit”, titrează agenția de presă Reuters

"Șeful Poliției Române și alți doi șefi ai Poliției locale au fost demiși vineri, după ce oamenilor legii le-a luat 19 ore să intervină în cazul unei fete de 15 ani, răpită și ucisă de un individ de 65 de ani.

Citește și
Traian Berbeceanu
Berbeceanu, mesaj pentru ”cei care au hăcuit legislația penală în folosul infractorilor”
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Victima a sunat la 112 de trei ori pentru a cere ajutor, iar poliția a intervenit 19 ore mai târziu. Autoritățile au depus eforturi să localizeze sursa apelului și au așteptat după un mandat, deși din punct de vedere legal nu era necesar”, scrie Reuters.

“(…) În incintă, poliția ar fi descoperit rămășițe umane și bijuterii într-un butoi. Poliția suspectează că resturile ar aparține victimelor de 15 și 18 ani, ultima fiind data dispărută în aprilie. Legiștii urmează să stabilească proveninența exacta a rămășițelor”, mai adaugă sursa citată.

Associated Press scrie că “șeful Poliției Române a fost demis după ce o adolescentă a fost ucisă în Caracal”.

“Ministrul de Interne, Nicolae Moga, l-a demis pe șeful Poliției Române, după ce oamenilor legii le-a trebuit 19 ore să localizeze și să intervină pentru salvarea victimei, care a cerut ajutor la 112 de trei ori, spunând că a fost bătută și violată de un bărbat care a luat-o cu mașina, la ocazie, în timp ce se îndrepta spre satul natal”.

Crima din Caracal a avut ecou până în Canada, unde presa locală scrie despre ororile din Olt. Toronto City News au menționat, la rândul lor, despre demiterile de vineri, după ce Poliția a intervenit după 19 ore pentru salvarea adolescentei de 15 ani.

Cine sunt cele două fete dispărute în Caracal

 

Alexandra Mihaela Mâceşanu, în vârstă de 15 ani, din comunca Dobrosloveni, din judeţul Olt, a dispărut în data de 24 iulie, când, în jurul orei 10, a plecat către Caracal. Adolescenta are înălţime a de1,60 m, greutatea 55 kg, părul şaten, lung si drept, ochi verzi, faţă ovală, iar pe frunte are o cicatrice veche de aproximativ 0,5 cm.

O altă fată din judeţul Olt, din comuna Dioşti, Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie. Ea plecase de acasă, către Caracal, pentru rezolvarea unor probleme personale. La acel moment, era elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu din Craiova.

Ea are înălţime de 160 cm, constituţie atletică, faţă ovală, păr şaten lung, ochi căprui. La data plecării, era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupţi în genunchi, pulover de culoare negru, tenişi de culoare albastră. Conform poliţiei, fata avea asupra ei telefonul mobil, care era închis, la momentul postării anunţului dispariţiei.

Cine este Gheorghe Dincă, suspectul în cazul fetelor dispărute

 

Poliţiştii au descins la adresa lui Gheorghe Dincă după ce o fată de 15 ani, dispărută în urmă cu trei zile, a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrata într-un imobil. În curtea locuinţei din Caracal, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente umane.

Erau arse sau ascunse într-un butoi şi într-un frigider.

Romulus Varga, procuror Parchetul General, spune că s-au găsit „resturi osoase de la mai multe persoane, dacă sunt fragmente osoase unice care se regăsesc în dublu exemplar”. Printre rămăşiţe autorităţile au găsit bijuterii şi bucăţi de îmbrăcăminte.

Deocamdată nu se ştie cu certitudine dacă acesta provin din vestimentaţia Alexandrei Măceşanu - adolescenta de 15 ani - a cărei dispariţie a fost anunţată în urmă cu două zile. Fata a fost văzută ultima oară acum trei zile în localitatea Dobrosloveni - din Olt, la câţiva kilometri de Caracal. Rudele ei susţin că adolescenţta s-ar fi urcat atunci într-o maşină la ocazie - deşi obişnuia să meargă cu transportul în comun.

Maşina în care s-ar fi urcat fata, susţin rudele, i-ar aparţine lui Gheorghe Dincă - poreclit „Popicu”. Bărbatul, fost mecanic auto, obişnuia să practice ilegal taximetria. Anchetatorii iau în calcul varianta potrivit căreia “Popicu” a supus-o pe faţa unor chinuri groaznice. Gospodăria individiului a fost periata centimetru cu centrimetru de criminalişti, care au adus şi un câine de urmă. Anchetatorii au săpat în curte după probe, iar pompierii au secat o fântână.

Indiciile găsite i-au dus pe anchetatori la ideea că fragmentele umane din curtea fostului mecanic auto provin şi de la o a doua victimă. Probele au fost ridicate de legişti şi urmează să fie supuse onor analize ADN.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă dispariţia, în aprilie, a Mihaelei Luiza Melencu - o elevă de 18 ani din Craiova - are vreo legătură cu acest caz. Ultima oară când a fost văzută, fata ar fi urcat într-o maşină luată la ocazie, aşa cum a procedat şi Alexandra.

Surse din rândul poliţiei susţin că Georghe Dincă nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc. Bărbatul - spun cei care îl cunosc - ar avea un trecut îndoielnic iar psihiatrii îi descriu drept un individ periculos.

Gospodăria suspectului - unde ar fi avut loc ororile - este împrejmuită de ziduri de cărămidă şi ciment. Gheorghe Dincă este căsătorit şi are patru copii. Familia lui locuieşte în Italia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Disparițiile din Caracal. Gheorghe Dincă a fost arestat pentru 30 de zile
Disparițiile din Caracal. Gheorghe Dincă a fost arestat pentru 30 de zile

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Berbeceanu, mesaj pentru ”cei care au hăcuit legislația penală în folosul infractorilor”
Berbeceanu, mesaj pentru ”cei care au hăcuit legislația penală în folosul infractorilor”

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, îi critică pe cei care au modificat Legile Justiției, iar acum se declară oripilați de cazul din Caracal.

Mărturiile familiei Luizei, fata dispărută în condiții similare cu Alexandra
Mărturiile familiei Luizei, fata dispărută în condiții similare cu Alexandra

Familia Luizei, tânăra dispărută în aprilie 2019, a dezvăluit că mama și bunica fetei au mers de mai multe ori la poliție pentru a reclama dispariția fetei, dar oamenii legii nu le-au dat atenție, scrie Mediafax.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.