Mărturiile familiei Luizei, fata dispărută în condiții similare cu Alexandra

Mihaela Luiza, a doua victima
Pro TV

Familia Luizei, tânăra dispărută în aprilie 2019, a dezvăluit că mama și bunica fetei au mers de mai multe ori la poliție pentru a reclama dispariția fetei, dar oamenii legii nu le-au dat atenție, scrie Mediafax.

Mătușa Luizei a declarat, pentru Mediafax, că: „Cei de la Coşoveni, de la poliţie, şi-au bătut joc de ea (de mama Luizei – n.r.). I-au spus: Lăsaţi, doamnă, că am mai avut cazuri şi au găsit fetele după doi ani. Staţi liniştită că o găsiţi peste doi ani, cu o mână într-o parte, capul în altă parte". 

Cine sunt cele două fete dispărute în Caracal

Alexandra Mihaela Mâceşanu, în vârstă de 15 ani, din comunca Dobrosloveni, din judeţul Olt, a dispărut în data de 24 iulie, când, în jurul orei 10, a plecat către Caracal. Adolescenta are înălţime a de1,60 m, greutatea 55 kg, părul şaten, lung si drept, ochi verzi, faţă ovală, iar pe frunte are o cicatrice veche de aproximativ 0,5 cm.

O altă fată din judeţul Olt, din comuna Dioşti, Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie. Ea plecase de acasă, către Caracal, pentru rezolvarea unor probleme personale. La acel moment, era elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu din Craiova.

Ea are înălţime de 160 cm, constituţie atletică, faţă ovală, păr şaten lung, ochi căprui. La data plecării, era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupţi în genunchi, pulover de culoare negru, tenişi de culoare albastră. Conform poliţiei, fata avea asupra ei telefonul mobil, care era închis, la momentul postării anunţului dispariţiei.

Citește și
Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat.
Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat. Anchetatorii au apelat la scafandri

Cine este Gheorghe Dincă, suspectul în cazul fetelor dispărute

Poliţiştii au descins la adresa lui Gheorghe Dincă după ce o fată de 15 ani, dispărută în urmă cu trei zile, a sunat la 112 şi a anunţat că este sechestrata într-un imobil. În curtea locuinţei din Caracal, anchetatorii au descoperit zeci de fragmente umane.

Erau arse sau ascunse într-un butoi şi într-un frigider.
Romulus Varga, procuror Parchetul General, spune că s-au găsit „resturi osoase de la mai multe persoane, dacă sunt fragmente osoase unice care se regăsesc în dublu exemplar”. Printre rămăşiţe autorităţile au găsit bijuterii şi bucăţi de îmbrăcăminte.

Deocamdată nu se ştie cu certitudine dacă acesta provin din vestimentaţia Alexandrei Măceşanu - adolescenta de 15 ani - a cărei dispariţie a fost anunţată în urmă cu două zile. Fata a fost văzută ultima oară acum trei zile în localitatea Dobrosloveni - din Olt, la câţiva kilometri de Caracal. Rudele ei susţin că adolescenţta s-ar fi urcat atunci într-o maşină la ocazie - deşi obişnuia să meargă cu transportul în comun.

Maşina în care s-ar fi urcat fata, susţin rudele, i-ar aparţine lui Gheorghe Dincă - poreclit „Popicu”. Bărbatul, fost mecanic auto, obişnuia să practice ilegal taximetria. Anchetatorii iau în calcul varianta potrivit căreia “Popicu” a supus-o pe faţa unor chinuri groaznice. Gospodăria individiului a fost periata centimetru cu centrimetru de criminalişti, care au adus şi un câine de urmă. Anchetatorii au săpat în curte după probe, iar pompierii au secat o fântână.

Indiciile găsite i-au dus pe anchetatori la ideea că fragmentele umane din curtea fostului mecanic auto provin şi de la o a doua victimă. Probele au fost ridicate de legişti şi urmează să fie supuse onor analize ADN.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă dispariţia, în aprilie, a Mihaelei Luiza Melencu - o elevă de 18 ani din Craiova - are vreo legătură cu acest caz. Ultima oară când a fost văzută, fata ar fi urcat într-o maşină luată la ocazie, aşa cum a procedat şi Alexandra.

Surse din rândul poliţiei susţin că Georghe Dincă nu a recunoscut niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc. Bărbatul - spun cei care îl cunosc - ar avea un trecut îndoielnic iar psihiatrii îi descriu drept un individ periculos.

Gospodăria suspectului - unde ar fi avut loc ororile - este împrejmuită de ziduri de cărămidă şi ciment. Gheorghe Dincă este căsătorit şi are patru copii. Familia lui locuieşte în Italia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și...
Familia Alexandrei speră că fata de 15 ani e în viață: „Aşteptăm rezultatele probelor de ADN”
Familia Alexandrei speră că fata de 15 ani e în viață: „Aşteptăm rezultatele probelor de ADN”

Mama Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a sunat la 112 pentru a raporta că a fost sechestrată și violată într-o locuință din Caracal, și-a exprimat speranța ca fiica ei să fie încă în viață.

Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat. Anchetatorii au apelat la scafandri
Suspectul din Caracal, reţinut şi adus la mandat. Anchetatorii au apelat la scafandri

DIICOT a anunţat sâmbătă dimineaţă  că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului în cazul fetelor dispărute în Caracal.

Dăncilă propune un referendum privind înăsprirea pedepselor pentru viol şi crimă
Dăncilă propune un referendum privind înăsprirea pedepselor pentru viol şi crimă

Premierul Viorica Dăncilă a convocat o şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria, în urma cazului din Caracal. În urma acesteia s-a decis formarea unui grup de lucru şi se analizează ideea unui referendum.

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.