Ce s-a întâmplat de fapt cu avionul evacuat cu toboganele la Debrecen. Anunţul pompierilor


Ultimul update: Duminica 05 Ianuarie 2020 19:14
Data publicarii: Duminica 05 Ianuarie 2020 19:13
Categorie: Stiri actuale

Situație la limită pentru aproape de 180 de români din nordul țării care s-au îmbarcat la bordul unui avion pe aeroportul din Debrecen, Ungaria, dar au fost evacuaţi pe toboganul de urgenţă.

În aeronava care se pregătea pentru decolare, a fost raportat un posibil început de incendiu, însă, în cele din urmă s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Chiar și așa, călătorii au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea la hotel şi au fost reprogramaţi la o altă cursă spre Franţa.

Cei mai mulți dintre pasageri erau români care ar fi trebuit să ajungă cu un zbor operat de compania WizzAir, din Debrecen la Paris, acolo unde lucrează. Doar că suspiciunea de incendiu le-a dat planurile peste cap.

Florin Țăran, pasager: „Numai am văzut că sar ușile în aer. Eu am fost primul care a sărit din avion.”

Oamenii povestesc că s-au speriat, însă au ieșit cu toții în siguranță.

Florin Țăran, pasager„Îți dai seama dacă zbura în timpul ăsta?"

Călătorii s-au întors în aeroport, unde spiritele s-au cam încins până au primit asigurări că vor ajunge în cel mai scurt timp la destinație.

Potrivit specialiștilor în astfel de cazuri, este necesară evacuarea unui avion.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: „S-a prezentat probabil un incendiu și în acel moment comandantul a dispus scoaterea toboganului de evacuare și echipajul s-a ocupat de debarcarea pasagerilor în sistem de urgență. Nu era neapărat o urgență determinată de un pericol iminent.”

Într-un răspuns pentru Știrile ProTV, reprezentanții Companiei WizzAir au transmis că inițial, cei care se ocupă de handling și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele avionului. Aeronava a fost inspectată și atât echipele tehnice, cât și pompierii au ajuns la concluzia că, de fapt nu a existat un incendiu, dar că luminile din spate și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum.

"Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. (...). Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logo-ului și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum", spun cei de la Wizzair.

Călătorii au fost reprogramați pentru o nouă cursă spre Paris.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Panică într-un avion plin cu români:
Un zbor cu pasageri români anulat în urma suspiciunii unui incendiu la bordul aeronavei
Pedeapsa primită de pasagerul care a aruncat bani în motorul avionului,
VIDEO PROTVPLUS.RO