Bărbatul urmărit de poliţiştii din capitală şi împuşcat apoi cu două gloanțe pentru că nu a vrut să oprească este în continuare internat şi nu poate fi audiat.

Potrivit unor surse din anchetă, individul ar avea probleme psihice, şi, tocmai din această cauză avea şi permisul suspendat de cel puţin şase luni. Cei patru agenţi care au participat la acţiune au fost audiaţi, iar imaginile surprinse de camerele montate pe uniformele lor sunt principalele probe în dosar.

Alexandru are 32 de ani şi, potrivit anchetatorilor, suferă de tulburări psihice. Din această cauză avea permisul suspendat. Îl reclamase chiar un unchi pe care tânărul a decis să se răzbune terorizându-i familia. Speriat, unchiul a cerut şi un ordin de protecţie.

Cătălin, martor: „Un alt unchi a mers la poliţie şi a spus că nu mai e în facultăţile mintale ca să conducă, i s-a retras permisul şi lui i-a căşunat ba pe unchiul ăsta, apoi nu ştiu de ce i s-a năpustit pe ălalalt. Cu un cuţit în mâna dreaptă şi cu unul care era învelit într-o pungă în mâna stângă. Unchi-su a sărit peste un gard a fugit şi asta s-a speriat când i am zis ba eşti nebun ce vrei să faci cu cuţitul ăla că vine poliţia. El când a auzit s a speriat a luat cuţitul în mâna şi a luat o la fugă către parc, către herăstrău.”

Poliţiştii secţiei doi l-au interceptat întâi în zona lacului Herăstrău. Bărbatul a încercat să scape de ei la volanul maşinii şi nu a oprit la somaţii.

Patru poliţişti, membrii celor două echipaje care au intervenit în incident au fost audiaţi de procurori. Anchetatorii au cerut imaginile video surprinse de bodycam-urile acestora. În schimb, bărbatul aflat la volan nu a putut fi deocamdată audiat pentru că se află în continuare în spital şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Cătălin, martor: "Probabil nu şi-a mai luat pastiele, nu a mai avut nimeni grijă de el şi s-a năpustit pe asta. Şi de vreo 2-3 luni încoace sau poate 6 luni îl alerga pe unde ăl prindea, îl bătea. Tot timpul pe căldura era îmbrăcat gros. Se vedea că are probleme la cap."

Pentru că suspectul a fost împuşcat de două ori în piciorul drept, anchetatorii au deschis, conform procedurii, un dosar penal pentru omor. Pe parcursul anchetei, încadrarea s-ar putea schimba, iar dacă se dovedeşte că avea discernământ, bărbatul ar putea fi cercetat pentru că a condus fără permis şi a încălcat ordinul de protecţie.