Ce au patit 15 turisti dupa ce au luat micul dejun la o pensiune din Paltinis: "Ni s-a facut rau dintr-o data"

Ultima actualizare: 08-07-2015 07:10

4 copii si 11 adulti au ajuns sambata la Spitalul din Sibiu cu toxiinfectii alimentare, dupa ce au luat micul dejun la o pensiune din Paltinis.

Oamenii s-au simtit rau, rand pe rand, iar cand starea li s-a agravat au cerut ajutor medical. Unii au avut chiar nevoie de interventia salvamontistilor pentru ca apucasera sa plece pe munte si li s-a facut prea rau ca sa poata cobori pe picioarele lor. Protectia Consumatorului si Directia de Sanatate Publica au trimis probe din alimente la analiza, ca sa afle de la ce s-au imbolnavit turisii si daca este cineva vinovat.

Turistii sunt din Arad si Timisoara. Inca de miercuri s-au cazut la o pensiune din Paltinis, unde totul parea in regula. Voia buna din vacanta s-a intrerupt insa brusc ieri dimineata, dupa ce-au servit micul dejun.

Pacient: "Am mancat si, dupa o ora, o ora si jumatate mi s-a facut rau. Prima data la copii, ulterior la mai multi adulti!"

Pacient: Posibil de la omleta, nu stiu.
Reporter: Vi s-a facut rau dintr-o data, stari de voma?
Pacient: Doar greata!

Turist: "Ne-am dus pe munte si dupa vreo ora si jumatate, doua au inceput persoanele sa se simta rau. Au vomitat. Au venit salvamontistii si i-au recuperat, efectiv, pe cei care n-au putut sa mai mearga."

Un echipaj SMURD si patru ambulante au fost mobilizate de urgenta la fata locului. Copii au fost preluati primii si transportati la spital. In paralel, li s-au acordat ingrijiri adultilor.

Colonel Valentin Salomiu, ISU Sibiu: "S-a acordat ajutor medical la 11 adulti si patru copii pentru o posibila toxiinfectie alimentara."

Turist: "Unora din grup le-a fost rau: varsaturi, diaree, stare generala alterata. Exact, exact nu stim care este cauza. Banuim ca sunt ouale de vina."

In urma incidentului, pensiunea la care erau cazati turistii a fost verificata de autoritati.

Inspector Dumitru ARSENIE, Protecția Consumatorului Sibiu: "Nu putem incadra inca la prestari servicii care afecteaza sanatatea. Asteptam analizele pe care le face DSP-ul. Ceva abateri am constatat. O neglijenta se poate spune ca a fost!"

Din bucataria pensiunii au fost ridicate mai multe alimente, care vor fi supuse unor analize. In cazul in care se confirma ca mancarea era stricata, proprietarii risca amenzi drastice, pentru ca au pus in pericol sanatatea oamenilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO