Ce au făcut două turiste când au fost avertizate să nu mai scuipe coji de semințe pe plajă

Dată publicare: 14-07-2020 07:48
Dată actualizare: 14-07-2020 09:54


Dacă la începutul verii, din cauza restricțiilor, plajele nu au fost pline cu turiști și, implicit, țărmul mării a fost mai curat, oamenii tind acum să recupereze timpul pierdut și aruncă gunoaie la întâmplare prin stațiunile de pe litoral.

Riscă o amendă de cel puțin 1.000 de lei dacă sunt prinși de comisarii Gărzii de Mediu, care fac verificări în special pe plajele aglomerate, anunță autoritățile.

Aceste imagini au fost filmate chiar de salvamarii din staţiunea Eforie Nord, sătui să tot vadă turişti care lăsa în urma lor covoare din coji de seminţe. Când li s-a atras atenţia să strângă ceea ce au lăsat pe plajă, cele două turiste nu au avut nici măcar o reacţie, ba chiar au continuat să scuipe cu nonşalanţă coji de seminţe pe jos.

Deşi ne aflam în plină vară, abia de marți angajaţi ai Gărzii de Mediu vor patrula pe litoral.

Sunt vizaţi atât turiştii, cât şi agenţii economici.

Mărioara Gătej, Comisar General Garda Naţională de Mediu: "Săptămânal, Garda Naţională de Mediu detaşează un număr de 10 comisari de la celelalte structuri teritoriale. Ne interesează foarte mult gestionarea deşeurilor municipale, cât şi reciclabile, nu în ultimul rând existenta dotărilor pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Turiştii riscă sancţiuni între 1.000 şi 2.000 lei.”

Cei care observă nereguli pe litoral pot informa Garda de Mediu pe pagina de Facebook a instituţiei sau, în caz de urgenţă, pot suna la 112, iar ulterior informaţia va fi transmisă către Comisariatul General al Gărzii de Mediu.

Steluța Popescu Comisar, Şef Comisariat Judeţean Constanța Garda de mediu: “Păi de regulă cresc cu un procent de 30% sau poate chiar mai mult, depinde.“

Până la această oră, nici măcar un turist nu a fost sancţionat pentru că a lăsat gunoaie pe plajă.


VIDEO PROTVPLUS.RO