Ce au descoperit autoritatile din Bacau in cazul celor 70 de persoane cu toxiinfectie, dupa ce au mancat la un parastas
Analizele facute in Bacau, dupa ce peste 70 de participanti la o pomana au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara, arata ca de vina este lipsa de igiena a unui angajat de la firma de catering care a servit mancarea.
Avea bacteria salmonella, dupa cum arata rezultatele analizelor cerute de Serviciul de Control in Sanatate Publica. Barbatul a contaminat astfel alimentele oferite la parastas si a provocat valul de imbolnaviri.
Din 7 martie si pana luni, 134 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau, cu stari de greata si varsaturi, dupa ce au mancat la acelasi eveniment.
Dintre cei 70 de pacienti internati in sectia de Boli Infectioase, 14 sunt copii. Autoritatile urmeaza sa stabileasca daca proprietarul firmei de catering a respectat normele in ceea ce priveste verificarea periodica a starii de sanatate a angajatilor.