Ce alimente să mănânci pe caniculă. Rețete de preparate pentru zilele caniculare
Canicula lovește România, iar în zilele următoare temperaturile vor crește alarmant. În aceste condiții mulți oameni vor dori să se asigure că mănâncă și beau produsele potrivite pentru a face față temperaturilor ridicate.
Valul de căldură a lovit mai întâi vestul Europei și se îndreaptă spre sud-estul continentului, inclusiv în România. În aceste condiții este important să ne protejăm de caniculă și să ascultăm sfaturile specialiștilor în ceea ce privește măsurile pe care trebuie să le luăm.
O parte importantă din protecția noastră, constă în hidratare prin urmare, orice mâncăm și bem în aceste zile ne poate face rău sau bine.
Expertul în sănătate, Lujain Alhassan, explică faptul că atunci când ne este cald, corpul transpiră, iar creierul acordă mai puțină atenție senzație de foame și se concentrează pe „supraviețuirea” pe căldură. De aceea, în zilele fierbinți se înregistrează o scădere a poftei de mâncare.
Cu toate astea, este foarte important să mâncăm pentru a evita creșterea riscului de deshidratare și epuizare termică.
Ce alimente să mănânci în timpul caniculei
Experții recomandă consumul de alimente cu un conținut ridicat de apă - cum ar fi pepenele verde, castraveții, piersicile și fructele de pădure - pentru a vă asigura că rămâneți hidratat.
„Mâncărurile reci care au un conținut ridicat de apă vă pot ajuta, de asemenea, să vă asigurați că mâncați suficient și să vă răcoriți corpul în același timp. Consumul de alimente ușoare, cum ar fi salate și fructe de vară, vă poate ajuta să vă recăpătați apetitul", spune Lujain Alhassan, citată de ManchesterEveningNews.
Ce să bei când este caniculă
Specialiștii subliniază importanța de a bea frecvent multă apă, chiar dacă nu vă este sete. Se recomandă să bem aproximativ șase până la opt pahare în fiecare zi.
De asemenea, ceaiul, cafeaua, sucurile de fructe sau smoothie-urile pot contribuie, de asemenea, la aportul de lichide.
Rețete de mâncare ideale pentru zilele caniculare
În zilele în care temperaturile sunt foarte ridicate, sunt recomandate mâncărurile reci de vară, cum ar fi salate, sandvișuri și smoothie-uri, opțiuni convenabile, deoarece sunt rapid și simplu de făcut.
Mai jos aveți câteva rețete pe care le puteți găti pe caniculă:
Salata de pepene verde cu feta
Ingrediente:
►1 pepene mare, tocat cubulețe
►1 bloc de branza feta, tocat cubulete
►1 ceapă roșie, tăiată felii
►Frunze de menta
Combinați ingredientele într-un bol și amestecați bine. Pentru dressing amestecați puțin oțet balsamic, ulei de măsline și suc de lămâie pentru o oțetă simplă.
Smootie ideal pentru caniculă
Ingrediente:
►1 mână de spanac
►1 mango mic
►1 lingură pudră de proteine
►½ cană lapte la alegere (Reduceți cantitatea pentru o consistență mai groasă)
►1 lingurita de seminte de chia
►1 banană
►½ cană fructe de pădure congelate
►1 lingura miere / sirop de agave
Combinați ingredientele într-un blender și amestecați până la omogenizare, pentru un plus de dulceață, adăugați extra miere.