Ce activități desfășurate la interior asigură distracția atunci când vremea nu este prielnică
Chiar și în zilele în care este prea frig afară există activități ce se pot desfăşura în interior și care sunt pline de adrenalină.
Cartingul în interior sau cățăratul în săli de escaladă reprezintă alternative potrivite, atunci când vremea nu este prielnică pentru altceva.
De asemenea și realitatea virtuală oferă experiențe de neuitat, precum căderea în gol sau zborul.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Emilia are 10 ani și a venit alături de tatăl ei într-o sală de escaladă. A fost pentru prima dată când s-a cățărat. Recunoaște că i-a fost frică, dar se bucură că s-a descurcat.
Emilia: „Am descoperit acum că am frică de înălțimi, dar am învins-o până la urmă”.
În astfel de locuri multe persoane care vin pentru prima dată se tem de înălțimi, dar după ce își înving teama se bucură din plin de această experiență.
Reporter: "Ce simți când ești fix acolo deasupra?".
Tânără: "Ți-e puțin teamă, dar mai mult entuziasm decât teamă".
Bărbat: "Prima dată am încercat pe munte și după am zis să încerc și în timpul liber".
Reporter: "Aveți emoții când sunteți acolo sus?".
Bărbat: "Nu, au trecut. Sunt legat în coardă nu am de ce".
Cristina Grecu, secretara unui Club Sportiv de Alpinism-Escaladă: "Cei mai mulți au emoții și cei mai mulți au frică de înălțime, așa am ajuns și eu să mă cațăr prima oară. Sunt unii care au și talent nativ. Am avut copil de 4 ani jumate care mi-a urcat de 3 ori oână în capătul panoului și a zis gata".
Și cartingul reprezintă o opțiune în zilele în care vremea nu permite altceva. Astfel de carturi pot atinge o viteză și de 70 de kilometri pe oră, tocmai de aceea cei care vin pentru prima oară trebuie să facă un instructaj înainte să intre pe pistă.
A fost pentru prima dată când o tânără a încercat traseul.
Tânără: "La mine e prima dată. Abia astept sunt super entuziasmatată".
Reporter: "Cum ți s-a parut experienta?".
Tânără: "Genială, mai vreau o dată".
Cei experimentați deja privesc cu alți ochi traseul și sunt într-o competiție prin care încearcă să se autodepășească.
De asemenea și realitatea virtuală are modalitățile ei prin care te poate face să încerci lucruri noi. Mădălina a venit la această sală pentru a experimenta căderea în gol. După ce a fost cuplată la aparatura necesară, s-a urcat la ultimul nivel al unui bloc, a mers pe o scândură și s-a aruncat de în gol. Virtual, desigur...
Mădălina: "M-am speriat puțin, sincer. Cred că îmi e frică de înălțime totuși, dar am trecut cu bine. Prima dată mi se părea că pot să mă așez pe lucrurile din joc, dar nu erau reale".
Alexandra: "La cel cu scândura avem foarte multe reacții în general. Sunt oameni care nu vor să iasă din lift. Am avut pe cineva care a ieșit în genunchi. Voia să iasă pe scândură, dar nu putea să faca asta în picioare".
Realitatea virtuală poate să ofere și alte senzații pline de adrenalină, precum zborul sau mersul cu roller coaster-ul. Prețurile pentru astfel de activități pornesc de la 90 de lei pe oră.