Control la Spitalul Brăila în cazul tinerei decedate după naștere. Ce a arătat autopsia


Ultimul update: Vineri 08 Noiembrie 2019 13:38
Data publicarii: Vineri 08 Noiembrie 2019 10:35
Categorie: Stiri actuale

Noul ministru al Sănătăţii cere o acţiune de control urgenţă la Spitalul Judeţean din Brăila, o tânără de 19 ani a murit din cauza septicemiei, la o lună de la naştere.

Autopsia a arătat că medicii nu au verificat dacă starea pacientei care se înrăutăţea de la o zi la alta avea legătură directă cu naşterea. Aşa nu au controlat uterul mamei unde rămăsese un fragment de placentă care a generat o infecţie gravă în tot organismul.

Rudele fetei au protestat joi seară în faţa Spitalului Judeţean din Brăila.

Concluziile acţiunii de control vor fi făcute publice, anunţă MS.

O tânără de 19 ani a murit la Brăila la o lună după ce a născut, deoarece i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului IML, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mama tinerei decedate a declarat că săptămâna trecută, la o lună de la naştere, fata a acuzat dureri şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, a primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 cmp, uitat în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

IPJ Brăila s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mărturii teribile ale rudelor tinerei moarte la 19 ani:
O fată de 19 ani a murit la o lună după ce a născut. A primit trei diagnostice, toate greșite
VIDEO PROTVPLUS.RO