Cazul Mihaelei. Olandezul suspectat ar fi venit premeditat la “vânătoare” în România


Ultimul update: Miercuri 25 Septembrie 2019 19:23
Data publicarii: Miercuri 25 Septembrie 2019 19:22
Categorie: Stiri actuale

Olandezul considerat principalul suspect în cazul copilei de 11 ani din Dâmboviţa ar fi venit premeditat la “vânătoare” în România.

Astfel, s-ar explica faptul că în cele patru zile petrecute aici a străbătut nu mai puţin de 700 de kilometri. Individul ar fi fost suprins în toate judeţele limitrofe Bucureştiului, în timp ce conducea suspect de încet, de parcă ar fi urmărit ceva sau pe cineva, spun surse apropiate anchetei. În continuare, autorităţile încearcă să îi refacă, pas cu pas, toate mişcările.

Imagini au fost suprinse cu o zi înainte de tragedie, în zona în care cetăţeanul olandez a închiriat un apartament. E surprins de camere cum traversează, se urcă în maşină şi porneşte. La 24 de ore distanţă ar fi ucis-o pe Adriana, copila de 11 ani din Dâmboviţa.

Sunt doar câteva dintre dovezile video care au intrat şi în posesia poliţiştilor, ce încearcă să reconstruiască traseul olandezului. Vor să ştie pe unde a fost, ce a făcut, dacă s-a întâlnit cu cineva.

Pe lângă camerele de supraveghere unde a fost deja localizat, anchetatorii solicită informaţii din locurile unde s-ar fi putut caza, consultă bazele de date pentru a vedea dacă şi-a folosit pe undeva buletinul, dacă a fost legitimat.

Un lucru este cert. Suspectul olandez a fost în România de cel puţin patru ori. În Arad, Sibiu şi ultima dată în Bucureşti, de pe 19 până pe 21 septembrie.

În cele patru zile petrecute în România, la ultima lui venire, cetăţeanul olandez ar fi parcurs nu mai puţin de 700 de kilometri. Sunt 175 de kilometri pe zi, suficient cât să pleci dintr-o localitate în alta, nu să te învârţi în zona Capitalei.

Ceea ce, de altfel, pare să se confirme. Suspectul a fost surprins în toate judeţele din apropierea Bucureştiului, în sate din Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova, de exemplu.

Iar cei care au urmărit imaginile au descris ca fiind suspect modul în care conducea. Prea încet, parcă pentru a putea urmări cu atenţie ceva.

Cel târziu joi ar trebui să fie gata rezultatul testelor pentru probele biologice prelevate din maşina pe care suspectul a folosit-o, din apartamentul închiriat şi din locul unde a fost identificat cadavrul bietei fete.

Iar miercuri s-a finalizat şi percheziţia locuinţei lui Johannes Visscher din Beers, sudul Olandei. Ce au găsit investigatorii, după ce i-au răscolit casa, este deocamdată ţinut secret.

Le vor pune la dispoziţie procurorilor români şi cazierul bărbatului, despre care se ştie în acest moment că a avut la activ agresiuni sexuale, fapte de violenţă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul s-a sinucis, într-un accident rutier, în timp ce era urmărit de autorităţile din ţara sa. Anchetatorii români le-au solicitat acest lucru. Poliţiştii olandezi îl filau de la distanţă, aşa că nu au putut interveni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO